Недостиг на вода има в няколко села в община Кочериново

БГНЕС

Заради екстремно ниските температури в няколко села в община Кочериново има недостиг на вода. Причината е, че хората пускат водата да тече денонощно, за да предотвратят измръзването на чешмите, а това намалява дебита.

От "Кюстендилска вода" поясниха, че и намалелият дебит на р. Елешница тази зима е довел до проблеми с водопадаването за някои селища. Замръзнали са и двата дренажа при с. Стоб, което сега има най-сериозен проблем с питейната вода.

Липсата на резервоари за акумулиране на вода в Кочериново води до неритмичност в подаването ѝ за селищата в района, казаха от водното дружество. Оттам отрекоха да има водна война между съседните градове Рила и Кочериново, които се захранват от един и същи водопровод.

Изградена е разпределителна шахта, чрез която се регулира дебитът за двете общини, поясни Йорданка Харалампиева от "Кюстендилска вода".


print Отпечатай
Още от категорията

Опасни железа в "Белите брези" бяха отстранени след слушателски сигнал

Иван Тодоров от столичният квартал „Белите брези“ разказа пред „Хоризонт за вас“ че съпругата му се е спънала в една от неотрязаните тръби на тротоара на ул. "Дойран" в деня преди Великден. Вследствие на падането жената е получила рани и охлузвания по цялото тяло, включително и по лицето. Нарани си много зле устата,..

публикувано на 28.04.17 в 16:53
Българският отбор в състав: Мартин Милчев, Борис Кръстев, Добромир Бояджиев и Христофор Йонов

Наслука без автоматика и оптика

Всеки ловец знае колко старо любимото му занимание и се гордее с това, но малцина са опитвали да ловуват като прадедите си. Затова и с малко гордост през тази седмица ще ви представим двама души от Великотърновския клуб „Черен барут”, които стрелят и се състезават със старинни оръжия. Ваши гости ще бъдат оперният певец Христофор Йонов и..

публикувано на 28.04.17 в 16:40

Мисълта да правиш нещо за някой друг може да обедява различните поколения

В 10 области в страната Българският Червен кръст организира днес засаждане на цветя и дръвчета в чест на Деня на солидарността между поколенията, който по принцип е утре - на 29 април . Този ден се чества от 2008   година, когато по предложение на Словенското председателство, Европейският съвет приема решение 29 април да бъде Европейски ден..

публикувано на 28.04.17 в 16:25
Стивън Хокинг

Стивън Хокинг: Изкуственият интелект ще бъде най-хубавото или най-лошото нещо, което ще се случи на човечеството

Световноизвестният британски физик Стивън Хокинг сподели своите надежди и страхове относно възхода на изкуствения интелект на церемонията по откриването на Световната конференция за мобилния интернет в Пекин, предаде Ройтерс: Вярвам, че възходът на мощния изкуствен интелект ще бъде най-хубавото или най-лошото нещо, което ще се случи на..

публикувано на 28.04.17 в 16:24

Съюзът на съдиите призовава за гласуване с хартиена бюлетина при избора на членове на ВСС

Съюзът на съдиите призова колегите си да се въздържат от електронно гласуване за членове на следващия Висш съдебен съвет от изборната квота на съдийската колегия. Това трябва да бъде така  докато не бъдат разсеяни всички съмнения за това дали системата за електронно гласуване осигурява тайната на вота и свободното волеизявление.  Изборът е насрочен за..

публикувано на 28.04.17 в 16:23

Обединена Ирландия в ЕС след Брекзит?

„Файненшъл таймс“ твърди, че европейските лидери могат да признаят обединена Ирландия, което ще позволи на Северна Ирландия да се присъедини към ЕС след Брекзит. Споразумението от Разпети петък през 1998 година позволява гласуване за обединение, стига да има достатъчно основание за подобен вот. Експерти твърдят, че ситуацията е подобна на тази с Източна..

публикувано на 28.04.17 в 16:03

Над 11 000 души се включиха в "София чисти"

Над 11 000 доброволци са участвали в тазгодишното Пролетно почистване "София чисти", организирано от Столичния инспекторат с подкрепата на Столичната община. В хода на кампанията са почистени общо над 1800 декара градинки, детски площадки и междублокови пространства. Извозени са 6 800 тона зелени отпадъци на депото за компостиране към Общинското..

публикувано на 28.04.17 в 15:49