Недостиг на вода има в няколко села в община Кочериново

БГНЕС

Заради екстремно ниските температури в няколко села в община Кочериново има недостиг на вода. Причината е, че хората пускат водата да тече денонощно, за да предотвратят измръзването на чешмите, а това намалява дебита.

От "Кюстендилска вода" поясниха, че и намалелият дебит на р. Елешница тази зима е довел до проблеми с водопадаването за някои селища. Замръзнали са и двата дренажа при с. Стоб, което сега има най-сериозен проблем с питейната вода.

Липсата на резервоари за акумулиране на вода в Кочериново води до неритмичност в подаването ѝ за селищата в района, казаха от водното дружество. Оттам отрекоха да има водна война между съседните градове Рила и Кочериново, които се захранват от един и същи водопровод.

Изградена е разпределителна шахта, чрез която се регулира дебитът за двете общини, поясни Йорданка Харалампиева от "Кюстендилска вода".


print Отпечатай
Още от категорията

Петър Бакърджиев: България има за какво да се притеснява от заявленията за намаляване на разходите в ЕС

България трябва да се притеснява от заявленията на евккомисаря по бюджета Гюнтер Йотингер, че излизането на  Великобритания от ЕС ще отвори "дупка: от 10-12 милиарда евро  и ако страните на увеличат вноските си, трябва дасе мисли откъде да се вземат тези пари. Това заяви в предаването "Нещо повече" Петър Бакърджиев от Института за правни анализи и..

публикувано на 29.06.17 в 18:26

Иракските военни очакват битката за Мосул да приключи до дни

Иракската армия очаква дългата битка за Мосул да приключи през следващите няколко дни. След осем месеца ожесточени градски боеве в Мосул иракските военни обявиха днес, че са поели контрола над джамията, където "Ислямска държава" обяви своя халифат преди три години. Бойците на джихадистите, които все още не победени, са блокирани в няколко квартала в..

обновено на 29.06.17 в 18:13

Асен Колев: Никой няма интерес от това, което се случва в Асеновград

Никой няма интерес от това, което се случва в Асеновград, заяви в предаването "Нещо повече" Асен Колев – член на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси: Не мога да разбера кой има интерес един битов скандал между пет човека,   да се превърне междуетнически.  Никой няма полза от това, което се случва а..

публикувано на 29.06.17 в 17:48

Цената на тока за бита ще се повиши с до 1,5% от първи юли

От 1-и юли цената на тока за бита ще бъде повишена средно с до процент и половина. Това съобщиха за "Хоризонт" от Комисията за енергийно и водно регулиране. Досегашните разчети на регулатора предвиждаха поскъпване от 1,38  на сто, но заради планираното увеличение на цената на природния газ с близо 2 на сто, се променя и прогнозната цена на тока...

публикувано на 29.06.17 в 17:40

Петимата подсъдими за убийството на Борис Немцов бяха признати за виновни

Руски съдебни заседатели признаха за виновни петимата мъже, подсъдими за поръчковото убийство на руския опозиционен лидер Борис Немцов през 2015 г. в центъра на Москва. Според 12-те заседатели в Московския окръжен военен съд петимата подсъдими от чеченски произход са отговорни за убийството на 55-годишния Немцов. Един от петимата признати за виновни е..

обновено на 29.06.17 в 17:30

Бактерии и нанодиаманти срещу токсини

Има микроорганизми, на които има защо да завиждаме. Бактериите от рода „Псевдомонас” са от тях - те не само са своеобразни шампиони по оцеляване, но могат да използват алтернативни енергийни източници, благодарение на което успяват да се опазят от агресията на какви ли не токсични вещества в околната среда. Отгоре на всичко, когато „заработят в екип” с..

публикувано на 29.06.17 в 17:15

Карлос Контрера: Полицията трябва да може да прилага и сила, когато е необходимо

Полицаите трягбва да получат подкрепа и да могат да прилагат сила, когато е необходимо, заяви в предаването "Нещо повече" Карлос Контрера – член на организационния съвет на ВМРО и общински съветник в София. След станалото в Асеновград той написа писмо до министъра на вътрешните работи Валентин Радев, в което иска по-твърди мерки от страна на..

публикувано на 29.06.17 в 17:13