Недостиг на вода има в няколко села в община Кочериново

БГНЕС

Заради екстремно ниските температури в няколко села в община Кочериново има недостиг на вода. Причината е, че хората пускат водата да тече денонощно, за да предотвратят измръзването на чешмите, а това намалява дебита.

От "Кюстендилска вода" поясниха, че и намалелият дебит на р. Елешница тази зима е довел до проблеми с водопадаването за някои селища. Замръзнали са и двата дренажа при с. Стоб, което сега има най-сериозен проблем с питейната вода.

Липсата на резервоари за акумулиране на вода в Кочериново води до неритмичност в подаването ѝ за селищата в района, казаха от водното дружество. Оттам отрекоха да има водна война между съседните градове Рила и Кочериново, които се захранват от един и същи водопровод.

Изградена е разпределителна шахта, чрез която се регулира дебитът за двете общини, поясни Йорданка Харалампиева от "Кюстендилска вода".


print Отпечатай
Още от категорията

15 бойни машини на пехотата "Брадли" и около 120 американски войници на военния полигон "Ново село"

15 бойни машини на пехотата "Брадли" и около 120 американски войници са дислоцирани на военния полигон "Ново село" край Сливен.  Присъствието на американските военни е по повод подетата инициатива на САЩ за опазване целостта на Европа с подръжката на НАТО.  В най-скоро време се очаква да пристигнат и още около 10-12 танка , заяви полковник Йордан..

публикувано на 20.02.17 в 21:39

Четири от заразените деца от детската градина "Звънче" остават в инфекциозно отделение

Четири деца от детската градина "Звънче" във Варна остават в инфекциозното отделение на университетската болница "Света Марина".  Миналия четвъртък, след консумация на филии с яйчен пастет,  22 деца от различни групи в детската градина, се почувстваха зле и бяха прегледани в болница. Взетите проби показаха, че причината е стафилококова инфекция,..

публикувано на 20.02.17 в 20:52

Бърз влак блъсна момиче на прелез в Благоевград

19-годишно момиче е с тежка черепно-мозъчна травма, след като беше блъснато от влак на жп прелез в благоевградския квартал "Струмско".  Инцидентът е  станал след 17 часа, като момичето се опитало да пресече линията  при спуснати бариери и задействана светлинна и звукова сигнализация.  Ударено е от международния влак, който се движел по..

публикувано на 20.02.17 в 20:44

Г. Чалъков: Терен за изграждане на бежански лагер на територията на Ямболска област не е посочен

До момента не е посочен терен за изграждане на кризисен бежански център на територията на Ямболска област. В края на миналата година по сметката на областна администрация бяха приведени 1 милион и 100 хиляди лева за създаването на такъв лагер.   Средствата са от осигурените от ЕС 160 млн. лева за справяне с бежанския натиск и са приведени на..

публикувано на 20.02.17 в 20:36

Дворецът в Балчик с награда за туристическа дестинация

В края на миналата седмица министърът на туризма Стела Балтова връчи награда в категория "Развитие на културния туризъм“ на Държавен културен институт "Двореца" в Балчик. Отличието е част от тазгодишните награди "Златен приз 2016“ на списание "Туризъм и отдих“ Дворецът в Балчик е най-прекрасното място в Североизточна България и един..

публикувано на 20.02.17 в 19:28
Александър Оскар

Ал. Оскар: В сърцата на евреите Българската православна църква е спечелила много Нобелови награди

През последните няколко седмици активно се говори за номинирането на Българската православна църква от неправителствени организации, индивидуални лица от Израел за Нобелова награда за мир, но нашата организация няма отношение за номинирането, тъй като ние не сме страна в случая. Мога да заявя категорично, че в сърцата на евреите в България, а и..

публикувано на 20.02.17 в 19:07

Какво може да се направи, за да се ограничи насилието над деца

Това, което и в рамките на фондация "Асоциация Анимус“ се опитваме да правим, за ограничаване и намаляване на престъпленията срещу деца, за насилието над деца, касае няколко етапа. Това каза в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" Кристина Ненова , психолог и психотерапевт: Първият етап е този дори преди превенцията,..

публикувано на 20.02.17 в 18:39