Недостиг на вода има в няколко села в община Кочериново

БГНЕС

Заради екстремно ниските температури в няколко села в община Кочериново има недостиг на вода. Причината е, че хората пускат водата да тече денонощно, за да предотвратят измръзването на чешмите, а това намалява дебита.

От "Кюстендилска вода" поясниха, че и намалелият дебит на р. Елешница тази зима е довел до проблеми с водопадаването за някои селища. Замръзнали са и двата дренажа при с. Стоб, което сега има най-сериозен проблем с питейната вода.

Липсата на резервоари за акумулиране на вода в Кочериново води до неритмичност в подаването ѝ за селищата в района, казаха от водното дружество. Оттам отрекоха да има водна война между съседните градове Рила и Кочериново, които се захранват от един и същи водопровод.

Изградена е разпределителна шахта, чрез която се регулира дебитът за двете общини, поясни Йорданка Харалампиева от "Кюстендилска вода".


print Отпечатай
Още от категорията

ГЕРБ печели, а Обединените патриоти изпреварват ДПС

ГЕРБ печели изборите с 32,9 на сто, а за "БСП за България" са гласували 28,1 процента. Това показват данните на " Галъп интернешънъл " при 100% паралелно преброяване. Трета политическа сила е коалицията "Обединени патриоти" с 9,5%, а за ДПС - 9,3%, Партията "Воля" има 4,1 процента според "Галъп интернешънъл", а Реформаторският блок засега не прескача..

обновено на 27.03.17 в 00:20
Димитър Ганев

Димитър Ганев: Коалиция на ГЕРБ, Патриотите и "Воля" изглежда реалистична

Вариантът, в който ГЕРБ, Патриотите и „Воля“ си стискат ръцете ми изглежда реалистичен. Това каза в интервю за "Хоризонт" анализаторът Димитър Ганев : Животът на такъв кабинет много зависи от конюнктурната политическа ситуация. От 2009 година насам България няма изпълнен пълен управленски мандат. Българските граждани не искат спирала от..

публикувано на 26.03.17 в 23:19

"Алфа Рисърч" при 100% паралелно преброяване: ГЕРБ - 33,2%, БСП - 27,9%

Партия ГЕРБ печели предсрочните парламентарни избори с 33,2% от гласовете на избирателите, а  БСП е втора с 27,9%, следвана от ДПС - 10,6% и Обединените патриоти с 8,9% подкрепа. Това съобщи агенция "Алфа Рисърч" на база 100 процентна извадка от секционните протоколи. Изборната активност е 53%. В парламента попадат "Воля" с 4,8%...

обновено на 26.03.17 в 23:09

Гласуването в Испания премина спокойно, гласуваха над 11200 души

Приключи гласуването в 38-те секции в Испания. Над 11200 души дадоха своя вот, съобщи за БНР посланикът ни в Иван Кондов. 7462-ма гласуваха на територията на Консулски окръг Мадрид, 3792-ма души - в секциите в Консулски окръг Валенсия. В трите секции в посолството бяха регистрирани около 1750 гласоподаватели. Въпреки студеното и дъждовно време и..

обновено на 26.03.17 в 22:23
Камелия Нейкова

Камелия Нейкова: ЦИК ще предложи промяна на Изборния кодекс за замяната на членове на СИК

В своя анализ след изборите ЦИК ще предложи на законодателя промяна в Изборния кодекс - да не се допуска в такава голяма степен подмяна на членове на секционни комисии и това да е позволено само когато поради обективна невъзможност самите лица не могат да присъстват. Това заяви в интервю за "Хоризонт" говорителят на ЦИК Камелия Нейкова . Тя..

публикувано на 26.03.17 в 22:01
Страхил Делийски

Гражданите казаха своето мнение, сега на ход са политиците

Гражданите казаха своето мнение, сега на ход са политиците. Ние можем да подадем гласа си, но не можем да правим кабинети. Това заяви за "Хоризонт" анализаторът Страхил Делийски, според когото резултатът от изборите „до голяма степен“ се доближава до този от първия тур на президентските избори Разликата не е много голяма. В този смисъл..

обновено на 26.03.17 в 21:50

Геновева Петрова: ГЕРБ успя да мобилизира и да активира по-голяма подкрепа в хода на кампанията

Дори да се сближат позициите между двете първи партии в по-късните часове, ГЕРБ ще запази преднина пред основния си конкурент. Това каза за „Хоризонт“ социологът от „Алфа рисърч“ Геновева Петрова . Тя маркира две основни интриги в изборните резултати. Едната е между ДПС и Обединени патриоти, които по данни на агенцията имат твърде близки..

публикувано на 26.03.17 в 20:18