Около село Калотина и Стара Загора са забелязани бели щъркели

Снимка: БТА

Бели щъркели са забелязани около село Калотина и Стара Загора. На учените не им е известно защо прелетните птици са останали у нас, макар че това не е нещо необичайно, каза д-р Христина Клисурова от сдружение "Зелени Балкани". 

Не изключваме възможността някой от щъркелите да е останал тук, защото не може да излети на юг. Препоръчваме в никакъв случай здравите летящи птици да не бъдат допълнително подхранвани. Това заблуждава щъркелите и притъпява инстинкта им да се преместят от място, което вече не е благоприятно за тях.

От "Зелени Балкани" съветват хората да подават сигнали до Спасителния център за диви животни или до регионалните центрове по околна среда и води.


Още от категорията

Полицай е нападнат в Айтос

Полицай е нападнат в сряда вечер в Айтос. След сигнал за битов инцидент са задържани двама души. Единият от тях обаче оказал съпротива и ударил полицая с дъска в главата. Униформеният е прегледан в болница, състоянието му е добро. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 21.09.17 в 15:01
Анастасия Гешева в студиото на

Светът се нуждае от нов ред

Само една държава в света в историята на човечеството досега използва на живо, срещу друг народ, ядрено оръжие, с което предизвиква масова смърт. Оттогава са минали десетилетия. Прескочен е праг на нов век – високотехнологичен и коренно различен от досегашните. Човечеството знае коя е държавата. Дали държавата знае кое е човечеството? „Светът се нуждае от..

публикувано на 21.09.17 в 14:59

Пътни полицаи в Шуменска област раздадоха над 3000 брошури на шофьорите

По повод Европейския ден без жертви на пътя пътните полицаи в Шуменска област раздадоха над 3000 брошури на шофьорите. Целта ни е чрез масираните проверки да ограничим жертвите по пътя, каза по време на акцията инспектор Веселин Георгиев от "Пътна полиция"-Шумен: Този, който извършва нарушение, ще си понесе наказанието. Самата брошура е като..

публикувано на 21.09.17 в 14:57

Владимир Тодоров: У нас не се инвестира в превенцията на катастрофите

В България не се инвестира за превенция на катастрофите, каза в предаването "12+3" председателят на Асоциацията на пострадалите от катастрофи Владимир Тодоров : За съжаление България води доста черни статистики в Европа. Може би в Европа инвестират много за превенция, в България обаче това не се случва. Парите от глоби потъват в държавния бюджет,..

публикувано на 21.09.17 в 14:45
Бойко Рановски

Началникът на "Пътна полиция" ком. Бойко Рановски отправи призив за повече внимание по пътищата

В Европейския ден без загинали на пътя и преди трите почивни дни началникът на "Пътна полиция" Бойко Рановски отправи призив за повече внимание по пътищата: Трафикът ще бъде интензивен, спира се тежкотоварното движение след 16 часа по основни пътни направления и автомагистрали. Когато има масово пътуване няма начин да не се образуват..

публикувано на 21.09.17 в 14:37

Къде се крие силата?

Ученици от професионалната гимназия по селско стопанство в Садово са пребили свой учител. Инцидентът е станал преди два дни, а учителят е откаран в болница. По първоначални данни трима ученици от най-горния клас в гимназията започнали да отварят вратите на стаите от последния етаж по време на урок, като обяснявали, че не знаят какъв час имат. Учителка по..

публикувано на 21.09.17 в 12:25

2 млн. лева са необходими за възстановяването на най-стария бургаски храм "Св. св. Кирил и Методий"

Близо 2 милиона лева са необходими още за възстановяването на стъклените витражи и реставрация на стенописите на най-стария бургаски храм "Св. св. Кирил и Методий". Преди близо година за празника на града – Никулден, катедралният храм беше отворен след дълъг укрепителен ремонт. Тази година се навършват 110 години от откриването на храма,..

публикувано на 21.09.17 в 12:21