Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима бедстващи са потърсили помощ в кризисния център за настаняване в Благоевград за денонощие

3
Снимка: Радио Видин


Възрастен мъж от Симитли е бил настанен в кризисния център за настаняване в Благоевград вчера, а днес заради  здравословното му състояние е  бил хоспитализиран в болнично  заведение.

Младеж от петричкото село Марикостиново, изпаднал в бедствена ситуация, също е  прекарал студената нощ  в центъра, а на сутринта се е прибрал в дома си. 

Тази сутрин в кризисния център е настанено и семейство, което е потърсило помощ и подслон. Мъжът и жената ще останат около седмица.

На всички бедстващи хора е осигурена храна, топли напитки, а при необходимост и медицинска помощ, каза Томи Каракостов, отговорник на Центъра за временно настаняване, на чийто втори етаж се помещава и кризисната база. Капацитетът на Центъра към момента е запълнен. Настанени в него са 10 души, а максимално допустимият престой е три месеца. Всеки ден в Центъра се доставя храна от Социалния патронаж към общината. Заради тежката зимна обстановка в Благоевград  са отворени и две обществени трапезарии, в които  се раздава топла супа и чай.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия