Мартин Димитров: Има редица сектори в България, в които конкуренцията не функционира нормално

Мартин Димитров
БГНЕС

Има редица сектори в България, в които конкуренцията не функционира нормално. Това обясни в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Мартин Димитров от гражданската квота на Реформаторския блок и един от най-ангажираните с темата депутати:

Има изкривявания на пазара. По тази причина аз и няколко колеги инициирахме смяна на състава на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и както знаете, целият състав на тази комисия беше сменен. Вече имаме нов състав, затова е прелюбопитно и много важно да видим поведението и резултатите на новата комисия.

Измежду всички сектори най-интересен е пазарът на горива, защото за дълъг период от време цените в България бяха над средноевропейските, без данъците, което за мен показваше изкривявания на пазара на горива, добави още Димитров:

Оценка можем да даваме, когато видим крайния резултат. В момента виждаме положителни действия, но ако те не бъдат доведени докрай, остане само шумотевицата, остане само създаването на впечатление за работа, няма голям смисъл.

Цялото интервю с Мартин Димитров можете да чуете от звуковия файл.

print Отпечатай
Още от категорията

България е поискала откриване на допълнителни избирателни секции в 17 от градовете в Германия

Българското посолство в Берлин е поискало от германските власти да разрешат откриване на избирателни секции в 17 града, в допълнение към секциите в дипломатическите и консулски представителства на страната ни във федералната република. Това се казва в писмен отговор на Министерството на външните работи на въпрос от страна на програма „Хоризонт“ за..

обновено на 20.02.17 в 10:28

Димитър Аврамов: Отсъствието на Михаил Миков от листите е фрапиращо

Отделните лица в листите не са толкова важни, но отсъствието на Михаил Миков е пт тях е най-фрапиращо, така политологът Димитър Аврамов кооментира в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" изненадите в поредбата  на партиите за изборите:  Само след няколко дни в Народно събрания ще се изпълняват политики, които са резултат от вижданията на..

публикувано на 20.02.17 в 10:08

Огнян Герджиков: Целта на проверките на обществените поръчки не е да се раздава правосъдие

В телевизионно интервю тази сутрин служебният премиер Герджиков коментира, че целта на проверките е да се види къде са били допуснати слабости, особено при обществените поръчки, а не да се раздава правосъдие: Прокуратурата е тази, която евентуално ще види има или няма според нея, за да предаде на съда. И съдът е този, който ще отсъди, ще каже: "Да,..

обновено на 20.02.17 в 09:20

Началникът на политическия кабинет на Доналд Тръмп защити негативните му коментари по адрес на медиите

Началникът на политическия кабинет на американския президент Райнс Прийбъс  заяви пред Си Би Ес, че Доналд Тръмп стои зад думите си, че медиите са "враг" на народа. В подкрепа на твърдението си Прийбъс спомена цитиране на анонимни източници, които твърдят, че хора от екипа на Тръмп са разговаряли с руски тайни агенти по време на предизборната..

публикувано на 20.02.17 в 09:18

Донка Александрова: Нинова има право да говори така на Антонио Лопес

Лидерът на БСП Корнелия Нинова има правото да говори по този начин – така Донка Александрова , професор по риторика  и четвърта в листата на БСП в Пловдив, коментира в предаването "Преди всички" пи с мото на Нинова до Антонио Лопес от Европейската народна партия:  Всеки партиен лидер, който иска да участва във властта, има правото да говори от..

публикувано на 20.02.17 в 09:06
Теменужка Петкова

Теменужка Петкова: ГЕРБ не се притеснява от проверка по държавния дълг

В ГЕРБ нямат абсолютно никакви притеснения  във връзка с искането на БСП към служебния кабинет да провери използването на средствата по държавния дълг, изтеглен от предишното правителство. Това заяви доскорошният министър на енергетиката Теменужка Петкова пред "Хоризонт". В интервю за  предаването "Преди всички" Петкова  посочи още, че се..

публикувано на 20.02.17 в 08:59

Веселин Халачев: Хората не знаят за много възможности по европрограмите

Хората не знаят, че има много повече възможности за кандидатстване по европрограми, заяви в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" Веселин Халачев – председател на Обединените бизнес клубове, експерт по малкия и средния бизнес към партия "Воля".    Аз много пъти го казвам, не е важно какво обещаваме, трябва да казваме как ще го направим,..

публикувано на 20.02.17 в 08:33