Край на високите съдебни такси за юрисконсултите на топлофикациите

Всички потребителски спорове ще бъдат премахнати от обхвата на Арбитражния съд

| обновено на 12.01.17 в 12:13
Снимка: БГНЕС

Всички потребителски спорове ще бъдат премахнати от обхвата на Арбитражния съд, реши Народното събрание с приетите на второ четене промени в Закона за Гражданския процесуален кодекс.

Колекторските фирми и фирмите за бързи кредити вече няма да могат да съдят абонати, които не са уведомени за съдебния процес. Това реши Народното събрание с приетите на второ четене промени в Закона за гражданския процесуален кодекс.

С приетите текстове се слага край и на високите съдебни такси за юрисконсултите на топлофикациите. От тук нататък съдът ще преценява каква да бъде таксата предвид дължимата от абоната сума. След обнародването на промените в Държавен вестник, всички български граждани, които получат съобщение за това, че са съдени от Арбитражен съд, спокойно могат да ги хвърлят в кошчето, коментира омбудсманът Мая Манолова. Тя уточни, че висящите производства ще бъдат прекратени. Всички арбитражни дела, които са заведени към момента и които ще бъдат заведени през следващите дни, са недопустими, уточни Манолова.

print Отпечатай
Още от категорията
Мария Демерцис

Мария Демерцис: Протакането на споразумението за статута на гражданите застрашава бъдещите икономически отношения между ЕС и Великобритания

Протакането на споразумението за статута на гражданите застрашава бъдещите икономически отношения между ЕС и Великобритания, предупреди в интервю за БНР анализаторът в Брюксел Мария Демерцис , зам.-директор на института „Брюгел“. След завършилия по обед втори кръг преговори по Брекзит тя изрази надежда, че повече няма да се губи време: И двете..

публикувано на 20.07.17 в 21:50
Румен Радев

Държавният глава пред посланиците ни в чужбина: САЩ е наш стратегически съюзник, нужен е диалог с Русия

Президентът Румен Радев подкрепя позицията на правителството, че енергийните доставки трябва да минават през   България, защото това ще гарантира енергийната сигурност на страната. Диверсификацията на енергийните източници ще доведе и по-ниски цени за страната ни, смята президентът: Когато планираме енергийните трасета да..

обновено на 20.07.17 в 20:55

Красимир Каракачанов предлага руски специалисти да направят разчет за необходимите средства за ремонта на 15 самолета МИГ-29

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е провел разговори с ръководството на РСК "МИГ", за да обсъди варианта срещу какви средства могат да бъдат ремонтирани 15 самолета МИГ-29 за авиацията ни: Моята идея е да дойдат специалисти от РСК "МИГ" от Русия, да прегледат състоянието на двигателите и да направят разчет какви средства са..

публикувано на 20.07.17 в 19:50

Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в парламента отхвърли законопроект на БСП

Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в парламента отхвърли законопроекта на БСП, с който се предлага частните училища да отпаднат от държавното финансиране и да бъде въведен един учебник по предмет. Обучението с един учебник по предмет ще повиши качеството на образованието, смята Весела Лечева от БСП. Социалистите са убедени, че..

публикувано на 20.07.17 в 19:39
Доналд Туск

Доналд Туск поиска спешна среща с президента на Полша Анджей Дуда

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск поиска спешна среща с президента на Полша Анджей Дуда заради приетите промени в системата на правосъдие в страната. В писмено изявление Туск, който е бивш полски министър-председател, изрази тревога за международната репутация на родината му. Целта на срещата според Доналд Туск е да се избегне..

публикувано на 20.07.17 в 19:24

Долната камара на полския парламент прие спорния закон за реформа на Върховния съд

Долната камара на полския парламент прие спорния закон за реформа на Върховния съд. Нормативният акт беше внесен от управляващата партия "Право и справедливост". Законът дава контрол на политиците, а не на съдиите, върху най-висшата съдебна инстанция на Полша, отбелязва Асошиейтед прес. Президентът ще има правомощия да влияе на работата на Върховния..

публикувано на 20.07.17 в 19:23
Владимир Кисьов

Владимир Кисьов: Трябва на всяка цена да се борим да влезем в Шенген и в еврозоната

Франция с новия президент не е "мека сила", а сериозна сила. Дълги години Франция се беше обезличила в Европейския съюз. Сега, след Брекзит, цяла Европа се нуждае от силни политици. Това мнение изрази в предаването "Нещо повече" Владимир Кисьов , председател на УС на Европейския институт. Доналд Тръмп неслучайно посети Франция и Полша, изтъкна още..

публикувано на 20.07.17 в 17:50