Край на високите съдебни такси за юрисконсултите на топлофикациите

Всички потребителски спорове ще бъдат премахнати от обхвата на Арбитражния съд

| обновено на 12.01.17 в 12:13
Снимка: БГНЕС

Всички потребителски спорове ще бъдат премахнати от обхвата на Арбитражния съд, реши Народното събрание с приетите на второ четене промени в Закона за Гражданския процесуален кодекс.

Колекторските фирми и фирмите за бързи кредити вече няма да могат да съдят абонати, които не са уведомени за съдебния процес. Това реши Народното събрание с приетите на второ четене промени в Закона за гражданския процесуален кодекс.

С приетите текстове се слага край и на високите съдебни такси за юрисконсултите на топлофикациите. От тук нататък съдът ще преценява каква да бъде таксата предвид дължимата от абоната сума. След обнародването на промените в Държавен вестник, всички български граждани, които получат съобщение за това, че са съдени от Арбитражен съд, спокойно могат да ги хвърлят в кошчето, коментира омбудсманът Мая Манолова. Тя уточни, че висящите производства ще бъдат прекратени. Всички арбитражни дела, които са заведени към момента и които ще бъдат заведени през следващите дни, са недопустими, уточни Манолова.

print Отпечатай
Още от категорията

България е поискала откриване на допълнителни избирателни секции в 17 от градовете в Германия

Българското посолство в Берлин е поискало от германските власти да разрешат откриване на избирателни секции в 17 града, в допълнение към секциите в дипломатическите и консулски представителства на страната ни във федералната република. Това се казва в писмен отговор на Министерството на външните работи на въпрос от страна на програма „Хоризонт“ за..

обновено на 20.02.17 в 10:28

Димитър Аврамов: Отсъствието на Михаил Миков от листите е фрапиращо

Отделните лица в листите не са толкова важни, но отсъствието на Михаил Миков е пт тях е най-фрапиращо, така политологът Димитър Аврамов кооментира в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" изненадите в поредбата  на партиите за изборите:  Само след няколко дни в Народно събрания ще се изпълняват политики, които са резултат от вижданията на..

публикувано на 20.02.17 в 10:08

Огнян Герджиков: Целта на проверките на обществените поръчки не е да се раздава правосъдие

В телевизионно интервю тази сутрин служебният премиер Герджиков коментира, че целта на проверките е да се види къде са били допуснати слабости, особено при обществените поръчки, а не да се раздава правосъдие: Прокуратурата е тази, която евентуално ще види има или няма според нея, за да предаде на съда. И съдът е този, който ще отсъди, ще каже: "Да,..

обновено на 20.02.17 в 09:20

Началникът на политическия кабинет на Доналд Тръмп защити негативните му коментари по адрес на медиите

Началникът на политическия кабинет на американския президент Райнс Прийбъс  заяви пред Си Би Ес, че Доналд Тръмп стои зад думите си, че медиите са "враг" на народа. В подкрепа на твърдението си Прийбъс спомена цитиране на анонимни източници, които твърдят, че хора от екипа на Тръмп са разговаряли с руски тайни агенти по време на предизборната..

публикувано на 20.02.17 в 09:18

Донка Александрова: Нинова има право да говори така на Антонио Лопес

Лидерът на БСП Корнелия Нинова има правото да говори по този начин – така Донка Александрова , професор по риторика  и четвърта в листата на БСП в Пловдив, коментира в предаването "Преди всички" пи с мото на Нинова до Антонио Лопес от Европейската народна партия:  Всеки партиен лидер, който иска да участва във властта, има правото да говори от..

публикувано на 20.02.17 в 09:06
Теменужка Петкова

Теменужка Петкова: ГЕРБ не се притеснява от проверка по държавния дълг

В ГЕРБ нямат абсолютно никакви притеснения  във връзка с искането на БСП към служебния кабинет да провери използването на средствата по държавния дълг, изтеглен от предишното правителство. Това заяви доскорошният министър на енергетиката Теменужка Петкова пред "Хоризонт". В интервю за  предаването "Преди всички" Петкова  посочи още, че се..

публикувано на 20.02.17 в 08:59

Веселин Халачев: Хората не знаят за много възможности по европрограмите

Хората не знаят, че има много повече възможности за кандидатстване по европрограми, заяви в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" Веселин Халачев – председател на Обединените бизнес клубове, експерт по малкия и средния бизнес към партия "Воля".    Аз много пъти го казвам, не е важно какво обещаваме, трябва да казваме как ще го направим,..

публикувано на 20.02.17 в 08:33