Рене Лавула за първата си самостоятелна изложба "Фотографиите на Рене“

Рене Лавула е фотограф от Канада, който от две години живее в България. В интервю за предаването "Хоризонт до обед" той разказа за първата си самостоятелна изложба "Фотографиите на Рене“:

Това е първата изложба в живота ми. На 11 януари беше откриването в Зала "България“. Изложбата ще бъде открита за един месец и каня всички, които искат да я посетят, защото смятам, че ще бъде интересно.

Канадският фотограф обясни и защо живее е България:

Дойдох в България, за да работя. Аз съм компютърен програмист, но също съм и фотограф, така че реших да продължа с фотографията тук.

Цялото интервю с Рене Лавула можете да чуете в звуковия файл.


print Отпечатай
Още от категорията

Книгата "Ефектът Луцифер" показва кога нормалните хора се превръщат в чудовища

Книгата "Ефектът Луцифер" представя Станфордския затворнически експеримент, който е известен психологически експеримент, проведен през 1971 г. от американския психолог Филип Зимбардо . Целта му е да изследва реакциите на човека в състояние на ограничена свобода, в условията на затворнически живот и на влиянието на наложената социална..

публикувано на 24.05.17 в 16:45
Елена Панайотова

Театралният режисьор Елена Панайотова за работата си с деца в Кения

Театралният режисьор Елена Панайотова създава международната програма "Артисти за деца“, която има за цел, чрез изкуство да социализира децата в неравностойно положение в Кения. В интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" тя разказа какво я е накарало да работи върху този проект в Кения: Преди 15 години няколко колеги се..

публикувано на 24.05.17 в 15:16

В Оряхово посрещат 24 май с примера на "Пролетна измама"

В малкия крайдунавски град Оряхово посрещат 24 май с примера на театрална постановка. Спектакълът "Пролетна измама" на режисьора Никола Петков и с участието на "артисти със сребро в косите", сред които Емилия Радева и Гинка Станчева , е по класически български произведения. Осъществяването му е с организационната и финансова подкрепа на..

публикувано на 24.05.17 в 14:44
Силвия Томова

Силвия Томова за българската литература

Писането на книги винаги е самотно и далечно, но в днешно време е и модерно. Това подчерта в интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" писателката Силвия Томова : Всеки си мисли, че като разполага с клавиатура, може да пише поезия, може да пише книги, художествена литература или да се изявява като журналист. Много се пише, но..

публикувано на 24.05.17 в 14:20

Почетен „Аскеер 2017“ за Константин Илиев

Големият български драматург Константин Илиев е тазгодишният носител на Голямата награда „Аскеер“ за цялостен принос към театралното изкуство. Престижното отличие се присъжда вече 27 години и се смята за най-високото признание за създаденото от родните актьори, режисьори, сценографи, драматурзи и музиканти в театъра. Кои от тях ще си тръгнат със..

публикувано на 24.05.17 в 13:55

За първи път от 10 години в Ямбол отвори врати нова книжарница

За първи път от 10 години насам в Ямбол отвори врати нова книжарница. Пред един от рафтовете е 23-годишната Юлия. Тя не само продава книги, но и дава съвети, завършила е Българска филология и признава: Това е моята работа мечта . Проучване на Евростат показва, че през последната година над 50 на сто от българите не са прочели нито една книга :..

публикувано на 24.05.17 в 13:34
Венцислав Занков

Венцислав Занков: Железният орден е отличие извън легитимиращите награди на властта

Инициативата на художника Венцислав Занков за връчване на Железен орден за съвременно изкуство продължава и тази година, но с променена дата. За разлика от предишни години, тази година тя е преместена от 1-ви май на 24-ти май. Церемонията ще се състои тази вечер в галерия "Аросита". Според твореца отличието говори за това, доколко има и друга..

публикувано на 24.05.17 в 13:13