Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росица Кирилова предостави на БНР авторските права на 29 свои песни

Снимка: БГНЕС

Росица Кирилова предостави на Българското национално радио авторските права на 29 свои песни. Поетът и продуцент Георги Начев, съпруг на изпълнителката, дойде в БНР, за да подари на генералния директор Александър Велев авторския ѝ диск "THE BEST 1".

Кирилова е известна с това, че сама пише и текстовете, и музиката на песните си, които са любими и се пеят от малки и големи. В издадените досега нейни 24 албума авторски са повечето парчета, но на предоставените на БНР тя е написала и текстовете, и музиката. Една от 29-те песни е по текст народен, а две са на покойния текстописец Димитър Ценов. Това са хитовете „Живей за мига“ и „Хората се срещат“.Снимка

БНР е институция, заяви Георги Начев, след като подписа документа за предоставяне на правата:

Това е нещо, без което българинът не може. Българинът е закърмен и е израснал от дете с БНР. Това е ежедневието ни и никой не би трябвало да лишава хората да слушат това, което харесват.

Росица Кирилова твори не само за себе си, но и за множество колеги. Нейни творби пеят Лили Иванова, Веселин Маринов, Георги Христов и други звезди от българската естрада.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени