Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Президентът Росен Плевнелиев е заявил за "24 часа", че си е поговорил с вицепрезидента Маргарита Попова за първи път от повече от една година в четвъртък, след даденото от него телевизионно интервю. Именно в интервюто той призна, че двамата не контактуват отдавна. Плевнелиев и Попова са се договорили да имат съвместна пресконференция в края на мандата си другата седмица.

"24 часа" информира, че Здравната каса няма да плати за лечението на пострадалите в Хитрино. 70 хиляди лева струва на Военно-медицинската академия и болницата във Варна спасяването на петимата тежко пострадали от взрива на цистерните. Според НЗОК лечението им е извънлимитно и не може да бъде заплатено.

"Труд" пише за масово недоволство в Бургас, защото затвореният участък от магистрала "Тракия" не бил почистен от местното пътно управление в четвъртък, когато не е валял сняг. Цитиран е областният управител Вълчо Чолаков, който потвърждава това. Вестникът пише, че времето било слънчево, температурите около нула градуса, но пътуващите минавали по стария път, който е в доста по-лошо състояние.

Екип на "Телеграф" е установил, че всяка трета глоба за превишена скорост отпада в съда при обжалване. Това става, защото няма как да се докаже, че задължителният предупредителен знак за ограничение на скоростта е бил поставен когато или където трябва или пък изобщо не е поставен.

Бюджетът на Министерството на здравеопазването за тази година е окончателно приет и предвижда 22 милиона лева повече за заплати и привличане на кадри през тази година, информира "Труд". Според данни на ведомството намаляват лекарите и медицинските специалисти, които предпочитат да работят в чужбина. По информация на БЛС обаче, все още между 500 и 600 доктори напускат страната.

Още днес децата ще могат да карат ски само за един лев такса в Боровец по повод Деня на снега, който е утре, съобщава "Стандарт". В Банско цената за кабинков лифт утре ще е само десет лева на човек, а в Пампорово в неделя предстоят зимни игри и снежен празник за подрастващите.

Главеният здравен инспектор, д-р Ангел Кунчев, заявява от страниците на "Стандарт", че студът и ваканцията са спрели разпространението на грипа. Въпреки това, толкова много заразени от щама не е имало от десетина година, подчертава той. Според д-р Кунчев, няма опасност от втора грипна вълна.

"Общество, чиито членове са заети да се мразят и да си завиждат един на друг, е болно", пише в коментар във вестник "Сега" блогърът Иван Стамболов. Да запазим в светския си живот християнския принцип за самоусъвършенстване, призовава авторът.

"Сега" представя Искрен Красимиров, автор и изпълнител на проекта "НЕзабравима България". Той създава документални филми, с които въздейства на сънародниците ни да възприемат националните ни герои като нещо повече от студени паметници, пише изданието. Филмите му се прожектират, както в страната, така и пред българските общности в  много европейски държави.

"Монитор" предлага класация на най-интересните туристически маршрути за 2017-та. Сред тях са предложения за лятно пътуване във Финландия, пролет в Малта и Перу, есен в Иран и бягство през зимата в Шри Ланка и Португалия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени