Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СРП прекрати проверката по случая със снимките на директора на столично училище

Снимка: БГНЕС

Софийската районна прокуратура е прекратила проверката си по случая с разпространените в интернет снимки на директора на столичното 51-во училище - Асен Александров. Обвинителите мотивират решението си с извършените експертизи по случая.

Експертиза на ГДБОП е установила, че снимката на Асен Александров никога не е била публикувана на сайта на 51-во столично училище, както твърдяха тиражиралите я сайтове. От редакцията на вестника, който пръв пусна снимката, обяснили, че я получили на хартия от непознат човек, когото не могат да идентифицират. Снимката не е порнография, категорично е становището на Министерството на културата. 

Въз основа на всичко това прокуратурата сложи точка на случая. Оттук нататък тя не може да направи нищо, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и припомни, че в случая, ако Асен Александров се е почувствал оклеветен или засегнат, може да търси правата си по частен път, но припомни, че има етични правила, които важат за медиите и това също е начин да се търси изход от казуса.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна