Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на боксьорите Жоел Арате: Започваме нов проект за Олимпиадата в Токио

Жоел Арате
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на боксовите национали - кубинецът Жоел Арате, събра 30 боксьори на лагер. След една седмица тренировки в залата на комплекс „Дианабад" състезателите ще тренират до 7 февруари на високопланинската база "Белмекен". Подготовката е насочена към предстоящия от 20 февруари международен турнир „Странджа“ в зала „София“.

Повикани са титулярните национали Тинко Банабаков (48), Даниел Асенов (52), Стефан Иванов (56) Елиан Димитров (60), Айрин Исметов (64), Симеон Чамов (69), Радослав Панталеев (81), Кристиян Димитров (91) и Петър Белберов (+91). За кат. до 75 кг е викнат Арман Хакобян, който представя България на олимпийската квалификация за профибоксьори във Венецуела миналото лято. Друга интересна повиквателна е тази на Благой Найденов, който да прави конкуренция на Панталеев при 81-килограмовите. Както е ясно, олимпийският ни шампион за младежи от „Нанджин 2014“ през миналата година пробва да стане професионалист. Покана за лагера получи и сребърният медалист от същите младежки игри Душко Благовестов. Съставът се допълва от най-добрите ни юноши и младежи, сред които европейският шампион за юноши Иван Атанасов, Иван Росенов, Кирил Русинов и др. На „Дианабад“ ще се съберат и тримата братя Асенови, тъй като освен Даниел, поканени са и батко му Катин, както и най-малкият – Боян. Заниманията ще се водят от старши треньора Жоел Арате, ще му помагат Палми Ранчев, Валентин Поптолев, Александър Христов и Александър Александров.

Какви са амбициите на треньора Арате и неговия щаб ще разберете от разговора с кубинеца, в ролята на преводач влезе треньорът Палми Ранчев:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна