Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Back to the Roots - поезия билингва

БНР Новини
Стихотворението "Любов" от Георги Константинов (на снимката вдясно), текст на френски - Кирил Калев (на снимката вляво). Песента е включена в третия албум на Кирил Калев - Back to the Roots
Снимка: Кирчо Стоичков и БГНЕС

СнимкаМного е важно да останеш привързан към корена си, да стигнеш до автентичността на това, което обичаш, но да го пресъздаваш по свой начин, думите са на Кирил Калев, автор на изпята поезия, бард и композитор.
Той представя свои стихове на френски и английски език от третия си концептуален авторски албум Back to the Roots  (”Назад към корените” на снимката вляво), които кореспондират със стихотворенията на поета Георги Константинов „Любов”, „Пасторално”, „Вземи се в ръце” и  като оригинален експеримент се превръщат в двуезична песенна лирика.
Марк Нопфлър и Dire Straits, Стинг, Михаил Белчев и  Beatles са само някои от вдъхновителите на песните в албума Back to the Roots. Албум, прегърнал копнежите на поколението, израснало с музиката на 60-те, 70-те и 80-те години на ХХ век.
Директорът на програма „Христо Ботев” Кирил Калев, човек на музиката и на словото, ще бъде специален гост на предаването „Изпята поезия”.
неделя, 22 януари, от 17 часа 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!