Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сериозни мерки за сигурност на церемонията по встъпването в длъжност на Румен Радев

Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Столичната полиция предприема сериозни мерки за сигурност във връзка с церемонията по встъпването в длъжност на новия президент Румен Радев в неделя, 22 януари.

За желаещите да наблюдават церемонията жители и гости на столицата от полицията са осигурили две места – на тротоара на ул. "Оборище" срещу паметника на Цар Самуил и срещу главния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски".

Хората ще бъдат проверявани на два пропускателни пункта, обясняват още от вътрешното министерство. Те ще се намират на столичната улица "Раковски" и при южния вход на катедралния храм.

Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, както и хора, носещи забранени предмети – оръжие, както и уреди, които предизвикват силен шум.

Достъпът на хора с обемисти багажи също ще бъде ограничен.

Проверки ще има и от служители на НСО.

Заради церемонията организация на движението в София ще бъде променена утре в района на паметника на Незнайния войн. До приключване на мероприятието се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на площад "Св. Александър Невски", между ул. "Оборище" и ул. "11-ти август". Забранени за движение и престой ще бъдат най-близите улици в района на церемонията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна