Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Theatro" - най-новата сцена в София

Димитър Бакалов: Винаги съм вярвал, че театър се прави от съмишленици

Гриша Островски ни научи на вкус и мярка

Димитър Бакалов
Снимка: Кирчо Стоичков

"Рядко взимам решенията сам. Винаги се съветвам с колегите", казва Димитър Бакалов - актьор, продуцент и режисьор, автор на идеята за откриването на "Theatro" - новото място за театрални преживявания в София, което се намира на ул. "Върбица"12 и е факт от седмица. Димитър Бакалов с усмивка отбелязва, че още от първи курс във ВИТИЗ, заедно със свои колеги мечтае един ден да имат пространство, в което да създават спектакли по свой вкус и светоусещане. Ето че мечтата вече е сбъдната. Какво ще могат да видят зрителите тук?


В репертоара освен "Секси пране" от Мишел Римл, с участието на Албена Колева и Димитър Бакалов, ще бъдат включени и двата моноспектакъла на Димитър Бакалов - "Шегите, които Бог си прави" и  "Шегите на времето/преди и сега", както и гостуващият "Омайна нощ" с режисьор Велко Кънев и актьорите Асен Блатечки, Мария Сапунджиева и Юри Ангелов. От месец февруари ще започнат репетициите на две български пиеси. Едната е на Лиза Шопова "Не е това, което си мислиш", а другата с работно заглавие "Скрита камера" с автор и режисьор Венци Кулев.

Театърът е помислил и за най-малката публика - децата. В края на февруари ще бъде премиерата на сценичната версия на "Благуните".

Още за новата столична сцена, както и за първите театрални награди на името на режисьора Гриша Островски, който оставя незаличими следи в своите ученици, ще разберете от разговора с Димитър Бакалов. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна