Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор на четвъртфинал в Мелбърн

Снимка: БТА

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите в откритото първенство на Австралия по тенис, като победи Денис Истомин (Узбекистан) с 2:6, 7:6, 6:2, 6:1. Така за втори път след 2014 г. той достига тази фаза на турнира, където негов съперник ще бъде Давид Гофен. Белгиецът надигра с 5:7, 7:6, 6:2, 6:2 Доминик Тийм (Австрия) и за първи път в кариерата си се класира на четвъртфиналите в Мелбърн.

Двамата с австриеца се срещнаха и миналата година в Австралия и отново победи Гофен, който сега е поставен под №11 в схемата. След участието си в Мелбърн и двамата ще играят на турнира в София в началото на февруари заедно с Григор.


Григор стартира лошо срещу 117-ия в света Истомин, като допусна два пробива на своя сервис в първия сет. Във втория обаче постепенно той намери печелившия си ритъм на игра и макар и с тайбрек изравни резултата. В началото на третия сет Истомин получи травма в бедрото на десния крак и това му създаде сериозни трудности. До края на срещата Григор контролираше напълно мача и стигна без проблеми до успеха.

Двамата имаха досега само един официален мач - 6:3, 6:3 за Григор в Шанхай през 2014 г. На сегашния турнир в Мелбърн Истомин участва с "уайлд кард" и сътвори сензацията, като във втория кръг елиминира шесткратния шампион Новак Джокович (Сърбия).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна