Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото за убиийството на 5-годишния Никита Плотников ще започне след месец

Герман Костин
Снимка: БГНЕС
Фалстарт на делото за жестокото убийство на петгодишния Никита Плотников. Трупът на детето беше открит преди почти две години в куфар в язовир край Пасарел, а за смъртта му беше обвинен руснакът Герман Костин. Причината е в отсъствието на бащата на детето, който е заявил, че иска да участва в процеса, но представляван от руски адвокат. Което обаче не може да стане по българското законодателство, обясни прокурор Русалина Михайлова:

Защото чуждестранният адвокат може да участва като процесуален представител в това производство заедно с български адвокат, тоест в тази ситуация те трябва да изпълнят цялата процедура, да бъде определен от Висшия адвокатски съвет български адвокат и в този случай да бъде допуснат и назначен.

Прокурор Михайлова каза още, че бащата на Никита вече е бил разпитан пред съдия, но отказа подробности за казаното от него за отношенията му с Герман Костин.
 
Самият Костин за пореден път поиска да бъде пуснат от ареста, защото бил болен. Съдът отказа, а адвокатката на подсъдимия обвини съдебния състав в пристрастност. Герман Костин дойде в съдебната зала с инвалидна количка и по време на съдебното заседание остана с качулка на главата.

Втори опит за начало на процеса ще бъде направен на 22 февруари.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени