Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Т. Дончева: Има идейна близост между симпатизантите на АБВ и "Движение 21"

Татяна Дончева
Снимка: БГНЕС

Кратко време остава до изборите и това много трудно позволява ефективна организация. Партньорството с АБВ почива на разбирането на голяма част от общността, че ние сме лявоцентристки формации. Това заяви в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева:

АБВ като че ли в момента стои повече в ляво, а ние – повече в център. Президентските избори показаха, че на този етап "Движение 21" трудно може да прескочи само бариерата за влизане в парламента. При АБВ ситуацията е аналогична. Смятам, че има една идейна близост между симпатизантите на двете партии. Има много неща за изчистване и преговорите са много трудни, но смятам, че двете формации заедно биха могли не просто да си помогнат взаимно, а и да се получи този ефект, който наблюдавахме при събирането на патриотичните формации, не просто механичен сбор, но и нещо повече.

Дончева коментира и оставката на Симеон Славчев - зам.-председателят на "Движение 21", който в момента е общински съветник в София:

Проблемът с моя заместник не е от вчера, а от година и половина. Аз не само не взимам решения еднолично, но и на преговорите ходя с пет души, от които има мнозинство от членовете на Националния изпълнителен съвет, дори онези членове на партията, които не са присъствали на преговорите, са били информирани във всеки един момент какво се случва и какво трябва да следва. Националният съвет има 30 и няколко членове и те имат лични впечатления за това каква е работата там и дали се иска мнението на всеки.

Цялото интервю с Татяна Дончева можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна