Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Лазов спечели титлата на турнира в Анталия

Александър Лазов
Снимка: БГНЕС

Националът на България за купа "Дейвис" Александър Лазов спечели осма титла на сингъл в кариерата си и първа за сезона, след като на финала на турнира по тенис от сериите "Фючърс" в Анталия (Турция) с награден фонд 15 хиляди долара вчера той се наложи над Талон Грикспоор (Холандия) с 6:4, 2:6, 7:6(5).

"Като цяло турнирът беше доста успешен. Отново, както и в предни турнири, имах малко затруднения в първите кръгове, където се опитвах да настроя играта си, но с всеки следващ мач набирах все по-голяма скорост и увереност", заяви за сайта на БФТ Лазов.

"Изключително съм доволен от победата си на полуфинала срещу един доста добър играч като (Лиъм) Броуди, от когото дори загубих предната седмица, но в този мач всичко в играта ми се получаваше и не му дадох шанс да покаже възможностите си. Финалът... Още ме боли главата от него", допълни той.

В решаващия трети сет на мача за трофея българинът поведе с 5:1, но съперникът успя да изравни и всичко трябваше да се реши в тайбрек, който левичарят от Пазарджик все пак спечели със 7:5 точки.

"Отдавна не бях играл толкова луд мач, в който някак си успях да пропусна хиляди възможности, преди да го затворя. Най-много се радвам, че все пак успях да се преборя със себе си в края на мача", каза Лазов.

Той ще започне утре участието си в трети пореден "Фючърс" в Анталия срещу представителя на домакините Мухамет Хайлаз.

Друг българин Александър Донски, който преодоля квалификациите, също ще стартира в надпреварата във вторник срещу поставения под номер 8 Хуберт Хуркач от Полша.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!