Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политологът Иван Начев: България безвъзвратно закъсня с номинацията на нов еврокомисар

БНР Новини
Иван Начев
Снимка: БГНЕС

Ден след като новият български президент встъпи в длъжност, поглеждаме към личността му и възприемането й у нас и по света. Какви са очакванията към Румен Радев у дома? И как европейските ни партньори гледат на рокадата на „Дондуков“ 2? – потърсихме за коментар политолога Иван Начев.
Той изрази надежда, че новият български президент ще подходи към мандата си с необходимата доза приемственост – първо заради това, че нещата, които ще трябва да свърши в следващите няколко месеца изискват балансиран подход и второ, заради очакването по един или друг начин мандатът му въздаде справедливост. Политологът добави, че според него Румен Радев ще опита да бъде много по-балансиран от предшественика си, да решава конфликти не само между институциите, но и да  посредничи между тях и българските граждани.
Какви са шансовете му за успех? Съществува ли недоверие към него от страна на Брюксел? И доколко личността на българския президент влияе върху силата, с която се чува нашият глас в Европа? – чуйте в цялото интервю с политолога Иван Начев в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна