Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КТ "Подкрепа" иска президентът Радев да наложи вето върху Закона за концесиите

| обновено на 02.02.17 в 14:49
Снимка: БГНЕС

От КТ "Подкрепа" смятат, че президентът Румен Радев трябва да наложи вето върху Закона за концесиите, който беше приет в последните дни от работата на 43-тия парламент. Държавният глава разговаря с представители на Изпълнителния съвет на синдикалната организация. След срещата лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов каза, че има не малко неща, които могат да бъдат критикувани:

Общественият интерес около приетия на бързо в последния момент Закон за концесиите е голям. По законопроекта въобще отсъстваше обществен дебат, което пък затвърди в обществото притесненията, съмненията, че има нещо нередно в този закон. Има някои неща, които могат да бъдат критикувани и коментирани.

Според нас, би било редно президентът да упражни правото си на вето върху този закон и да го върне в Народното събрание, в който период да се състои, разбира се, по съответния легитимен начин, общественият дебат. Засегнахме още един частен въпрос, но с голяма обществена значимост. Това е въпросът със субсидията за Национална компания "Железопътна инфраструктура", която в сегашния си размер не би осигурила нормалното функциониране на тази система.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Мира Стефанова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени