Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без Цветана Пиронкова за турнира „Фед къп“ в Талин

Снимка: БФТЕНИС

Цветана Пиронкова отпада от състава на националния ни отбор по тенис за турнира "Фед къп" в Талин идната седмица. Капитанът Дора Рангелова обясни отсъствието ѝ с невъзстановена травма в гърба, заради която тя не участва и на турнира в Санкт Петербург.

Цвети получи болки в гърба в мача от Откритото първенство на Австралия срещу Агниешка Радванска. До последно беше под въпрос дали ще се възстанови. Именно затова отказа участие и в WTA турнира в Санкт Петербург. В продължение на 12 години Цвети игра за "Фед къп" без да е изявявала абсолютно никакви претенции. Тя е пример за родолюбие и морал в спорта. Благодаря ѝ за това, че през годините допринесе за успехите ни. Сесил се завръща след дълго отсъствие. Прие завръщането си с ентусиазъм и без условия. Каза, че е поласкана. Тя е опитен състезател и е много полезно, че ще играе за България, заяви Рангелова.

В неделя за естонската столица заминават Елица Костова, Изабела Шиникова и Виктория Томова, а направо там от Съединените щати ще пристигне Сесил Каратанчева. 

Елица Костова: Целта тази година е да играем за изкачване в по-горна група. Вече няколко пъти имахме шансове, но ги пропуснахме. Всички ще дадем максимума от себе си и ще се борим за всяка точка. Надявам се този път да успеем.

Виктория Томова: Благодаря на Дора Рангелова и на БФТ за поканата да играя за България за "Фед къп". Надявам се да се представим по най-добрия начин и да продължим напред.
 

Изабелла Шиникова: Благодаря на БФТ, за мен е голяма чест. Надявам се на успех и заедно да се изкачим нагоре.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени