Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Концертите за бебоци” отпразнуваха третия си рожден ден

| обновено на 07.02.17 в 23:32
Снимка: Софийска опера


Музикалната образователна програма на Софийската национална опера и балет „Концерти за бебоци” /за деца от 0 до 3 г./ отпразнува 3-я си рожден ден.

През месец януари 2014 г. по идея на акад. Пламен Карталов в Софийската опера „стартираха” т.нар. „Концерти за бебоци“. Тяхната цел е от най-ранна възраст българските деца да се приобщават към класическата музика. Чрез емоционални подходи на въздействие върху сетивата се постига стимулиране на интелектуалното и емоционалното израстване на малките. Много бързо „Концертите за бебоци” станаха „хит” в програмата на националния ни оперен театър.

Искаме чрез тези концерти да опазим поне за час децата, нашето бъдеще, от агресията на улицата и на некачествената музика, с която са заобиколени. Надяваме се и с помощта на родителите да успеем да направим това, споделя директорът на Софийската опера акад. Пламен Карталов.

Тези концерти са за най-малките – с бибероните, памперсите, тези, които ходят и тези, които лазят, плачещите, играещите, тези, които си бъркат в носа, дърпат си косата, ядат играчката на съседното дете. Тези концерти са за всички, които за първи път се учат да слушат музика. Да, дори и за тези, които спят, разказва режисьорката Юлия Кръстева.

„Концертите за бебоци” в Софийската национална опера и балет се провеждат всеки петък, събота и неделя от 11 ч.

В звуковия файл чуйте интервюто с „феята” на „Концертите за бебоци” Юлия Кръстева в предаването за музикално-сценични изкуства "Каста дива".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени