Започва "Ваканция и СПА ЕКСПО"

Снимка: Иванка Петрова

34-тото издание на Международната туристическа борса "Ваканция и СПА ЕКСПО" започва днес в столицата.

Повече от 350 туристически компании от България и чужбина ще представят своите актуални оферти на посетителите. Насърчаването на вътрешния туризъм е водещо послание на изложението, каза Вихра Огнянова от фирмата - организатор:

Над 50 са общините тази година. Те явно имат полза от такива представяния, видели са какъв е ефектът и продължават участието си, даже се увеличават.

Дискусионните форуми в рамките на съпътстващата програма са насочени към новите тенденции в развитието на туристическия бизнес и влиянието на политическите и икономически събития в света.

Още от категорията

Подем на азиатските и европейските борси след изразения от Доналд Тръмп оптимизъм относно търговска сделка с Китай

В сряда азиатските и европейските борси се намират в подем за втора поредна сесия на търговия, тъй като инвеститорите реагират позитивно на изразеният от президента на САЩ оптимизъм относно постигането на търговска сделка с Китай в негово пространно интервю за агенция Ройтерс. Повод за оптимизъм относно разрешаване на търговските спорове..

публикувано на 12.12.18 в 12:36

80 процента от хората ще приготвят подаръци само за най-близките си, сочи проучване

Над 30% от участниците в онлайн проучване на една от най-големите платформи за обяви в България планират да отделят между 100 и 200 лв. за подаръци, като почти 80% от всички запитани ще зарадват само най-близките си хора (до петима души). Още за изследването, както и съвети как да пазаруваме онлайн, можете да чуете в репортажа на Румяна Василева в..

публикувано на 12.12.18 в 12:27

Твърд Брекзит ще има сериозно негативно влияние върху германската икономика, прогнозира институтът DIW

Твърд Брекзит ще засегне сериозно експортно ориентираната германска икономика, заяви в сряда немският икономическия институт DIW, като добави, че е в интерес както на Великобритания, така и на Европейския съюз да се избегне подобен негативен сценарий, съобщава Ройтерс. Трябва да се има предвид, че под твърд Брекзит се разбира неконтролирано..

публикувано на 12.12.18 в 11:47

Рязко забавяне потребителската инфлация в България през ноември

През ноември потребителските цени в България се понижиха слабо спрямо октомври, а растежът на инфлацията на годишна база се забави рязко от петгодишния връх, достигнат месец по-рано, показват данни на Националния статистически институт (НСИ). Индексът на потребителските цени (CPI) се понижи през ноември с 0,1% спрямо октомври, когато нарасна..

публикувано на 12.12.18 в 11:30

Кметът на Пазарджик: Няма нарушения на договора за соларния парк на Върбакови

Договорът със соларния парк на фамилията Върбакови край пазарджишкото село Априлци не е нарушен и на този етап няма основание да се търсят неустойки за 1 милион евро, каза кметът на Пазарджик Тодор Попов в отговор на обвиненията за безстопанственост, които отправи Антикорупционният фонд. Наскоро неправителствената организация внесе сигнал в прокуратурата,..

публикувано на 12.12.18 в 11:29
Арестуваният финансов шеф на Huawei Мън Ванчжоу пред съда на Британска Колумбия

Финансовият директор на Huawei беше освободен под парична гаранция от канадски съд

Канадски съд пусна във вторник под гаранция финансовият изпълнителен директор на китайския технологичен гигант Huawei, който беше арестуван преди повече от седмица по искане на Съединените щати, като самият арест доведе до сериозни дипломатически проблеми между трите държавни и усложни допълнително ключовите търговски преговори между САЩ и..

публикувано на 12.12.18 в 10:57
Доналд Тръмп дава интервю за агенция Ройтерс в Овалния кабинет

Доналд Тръмп: Ще се намеся в случая с ареста на висшия ръководител на Huawei, ако това помогне за търговска сделка с Пекин

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че той би оказал влияние върху Министерството на правосъдието по отношение на случая с ареста на висшия ръководител на китайския технологичен гигант Huawei, ако с това помогне за постигане на търговска сделка с Пекин. "Ако сметна, че е добре за нашата страната, ако сметна, че е от полза за това, което..

публикувано на 12.12.18 в 10:29