Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янко Янков: През последните години политическата реторика в България е реторика на омразата

Янко Янков
Снимка: БГНЕС

Областните управители са политически назначени, те са политически лица, така че е нормално, когато имаме служебно правителство, чиято основна задача е да подготви честни, прозрачни избори, да се сменят областните управители. Това коментира в интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" Янко Янков, заместник-председател на ДПС, по повод смяната на 7 областни управители:

Областните управители имат изключително сериозни функции в избирателните райони. Те имат много важни задачи по отношение на прозрачността на изборите, обективното отчитане на вота, спокойното провеждане на изборите. Ако правителството при съответните оценки е преценило, че човекът, който е там, е много силно политически ангажиран и няма да изпълни тази функция, е нормално той да бъде сменен.

Относно действията и изказванията на партиите преди предсрочните парламентарни избори Янков заяви:

В последните години политическата реторика в България е реторика на омразата. Само от избори на избори има наддаване на обещания. Ние от ДПС имаме програма, с която ще излезем пред българските граждани. Ние няма да сеем злоба и омраза срещу другите партии.

Цялото интервю с Янко Янков можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна