Увеличението на пенсиите - приоритет за Обединените патриоти в бъдещия парламент

Минималната пенсия в България трябва да стане 300 лева още в рамките на тази година - за това настояват Обединени патриоти, стана ясно на среща, организирана от ВМРО и неправителствени пенсионерски организации. Пред възрастните хора заместник-председателят на партията Искрен Веселинов и д-р Султанка Петрова, член на Изпълнителния комитет на организацията, представиха своите идеи за подобряване на жизнения стандарт на пенсионерите. Наясно сме с тежкото положение на възрастните хора, бедността вече е епидемична, увериха те.

Ние просто ударихме дъното. Не може в България през 21 век хората да умират от студ и от глад. Хвърляйки 160 лева на тези хора, ти ги караш да мизерстват, а не да живеят, изтъкна Султанка Петрова.


Патриотите са направили изчисления откъде ще дойдат необходимите средства за увеличение на пенсиите. Ако се намали корупцията, ако се намали наполовина сивата икономика, ако спре източването на социалната и здравната система, ако се пререгистрират ТЕЛК-овете, в България ще има 10 милиарда лева, с които могат да се повишат пансиите, заплатите на учителите и на здравните работници, твърди Султанка Петрова.

Патритотите са "за" ежегодно преизчисление на пенсиите, а за пансионерите над 70 години да има безплатно здравеопазване.

Идеите ни не са популистки, а изпълними. Те са залегнали в предизборната програма на Обединени патриоти. За нас въпросът за борба с бедността и увеличаване на доходите ще остане централен, увери Искрен Веселинов. Целта е да се преборим с незаслужената отблъскваща бедност, посочи той.


Още от категорията
Румънският президент Клаус Йоханис

Президентът на Румъния критикува плана за местене на посолството в Йерусалим

Румънският президент Клаус Йоханис остро разкритикува плана, обявен от лидера на управляващата партия за преместване на посолството на страната в Израел от Тел Авив в Йерусалим, предаде АФП. Държавният глава „не е бил консултиран или информиран за този процес“, обявиха от кабинета му в изявление. В него се добавя, че според президента..

публикувано на 20.04.18 в 13:13
Андрей Новаков

Андрей Новаков се обяви за запазване на финансовата рамка на петте фонда в кохезионната политика на ЕС

За запазване на финансовата рамка на петте фонда в кохезионната политика на Европейския съюз след 2020 година се обяви евродепутатът Андрей Новаков , който беше избран за главен преговарящ от Европейския парламент по политиката за сближаване. Първия коментар след избирането си Новаков направи за БНР в Благоевград, където представя българската..

публикувано на 20.04.18 в 13:05
Баските вестници

ЕТА поиска прошка за злото, което е причинила

Нелегалната баска сепаратистка организация ЕТА призна, че с въоръжената си борба за независимост на Страната на баските е причинила зло и поиска прошка от жертвите, предаде БТА. В изявлението на ЕТА, публикувано днес от баския в. „Гара“, организацията обаче твърди, че не само тя носи отговорност за страданията в испанската автономна област...

публикувано на 20.04.18 в 12:40

Л. Павлова: Европредседателството се извършва професионално и в духа на конструктивен диалог

Министърът на Българското европредседателство Лиляна Павлова увери, че председателството се извършва професионално, динамично, интензивно и в духа на конструктивния диалог. Депутатите изслушват Павлова за постигнатите резултати и изпълнението на приоритетите за първото тримесечие. "Завършени са 15 досиета, има напредък по над 35 законодателни..

обновено на 20.04.18 в 12:21

Цветан Цветанов и Крум Зарков "кръстосаха шпаги" заради президента

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов потвърди днес позицията си, че в черновата на заключителния документ от вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), публикувана от администрацията на Президентството, е имало изводи, несъвместими с членството ни в ЕС и НАТО. В парламента Цветанов коментира, че..

обновено на 20.04.18 в 12:03

Рейтингът на Путин падна под 50%

Един месец след президентските избори доверието в руския президент Путин е паднало с почти 7%, съобщава Всеруският център за изучаване на общественото мнение. По данните на социолозите рейтингът на Путин е регистрирал понижение от 6,9% – от 55,3 на сто непосредствено преди изборите на 18 март до 48,4% в средата на април. Според генералния..

публикувано на 20.04.18 в 12:01
Румен Радев

Румен Радев: Упреците за някои сектори не бива да се тълкуват като опити за конфронтация

Президентът Румен Радев заяви, че не търси конфликти, а сътрудничество в името на България. В Монтана държавният глава отговори на критиките на Цветан Цветанов от ГЕРБ, като подчерта, че финансирането на предизборната му кампания е напълно прозрачно и всички документи са на сайта на Сметната палата. Радев обясни, че неговите упреци за..

публикувано на 20.04.18 в 11:39