Увеличението на пенсиите - приоритет за Обединените патриоти в бъдещия парламент

Минималната пенсия в България трябва да стане 300 лева още в рамките на тази година - за това настояват Обединени патриоти, стана ясно на среща, организирана от ВМРО и неправителствени пенсионерски организации. Пред възрастните хора заместник-председателят на партията Искрен Веселинов и д-р Султанка Петрова, член на Изпълнителния комитет на организацията, представиха своите идеи за подобряване на жизнения стандарт на пенсионерите. Наясно сме с тежкото положение на възрастните хора, бедността вече е епидемична, увериха те.

Ние просто ударихме дъното. Не може в България през 21 век хората да умират от студ и от глад. Хвърляйки 160 лева на тези хора, ти ги караш да мизерстват, а не да живеят, изтъкна Султанка Петрова.


Патриотите са направили изчисления откъде ще дойдат необходимите средства за увеличение на пенсиите. Ако се намали корупцията, ако се намали наполовина сивата икономика, ако спре източването на социалната и здравната система, ако се пререгистрират ТЕЛК-овете, в България ще има 10 милиарда лева, с които могат да се повишат пансиите, заплатите на учителите и на здравните работници, твърди Султанка Петрова.

Патритотите са "за" ежегодно преизчисление на пенсиите, а за пансионерите над 70 години да има безплатно здравеопазване.

Идеите ни не са популистки, а изпълними. Те са залегнали в предизборната програма на Обединени патриоти. За нас въпросът за борба с бедността и увеличаване на доходите ще остане централен, увери Искрен Веселинов. Целта е да се преборим с незаслужената отблъскваща бедност, посочи той.


print Отпечатай
Още от категорията
Красимир Каракачанов

Каракачанов предлага удължаване на срока за модернизация на българската армия до 2029 година

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е внесъл в Министерския съвет предложението за удължаване на срока за модернизацията на българската армия до 2029 година. Причината е необходимостта от закупуване на нова техника за сухопътните войски. Предвижда се за 12 години да бъдат закупени 198 единици бойна и специална техника за три батальонни бойни..

публикувано на 22.06.17 в 15:51

Филипините, Индонезия и Малайзия ще си сътрудничат в борбата срещу тероризма

Филипините, Индонезия и Малайзия планират тясно сътрудничество, за да спрат потока от терористични бойци, оръжия, финансиране и екстремистка пропаганда по техните граници, предаде Ройтерс. Това мнение изразиха външните министри на трите страни на среща в Манила. Външният министър на Индонезия Ретно Марсуди подчерта: Изправени сме пред..

публикувано на 22.06.17 в 14:07
Валентин Радомирски

Валентин Радомирски: Вероятно новият румънски премиер ще бъде от социалдемократите или от либералите

Сегашната политическа криза в Румъния дойде, след като премиерът Сорин Гриндяну започна да се еманципира от партийното ръководство, коментира в предаването "12+3" бившият посланик на България в Румъния Валентин Радомирски :   В сегашният момент се случи криза в самата Социалистическа партия. Тя започна преди около месец, когато се появиха първите..

публикувано на 22.06.17 в 14:06
Садик Хан

Садик Хан призова Тереза Мей да работи за достъп на Великобритания до Общия пазар на Евросъюза

Кметът на Лондон Садик Хан призова британският премиер Тереза Мей да работи за достъп на страната до Общия пазар на Евросъюза като част от сделката за Брекзит, предаде Ройтерс. В изявление на лондонския кмет се казва още, че достъпът до Общия пазар трябва да бъде подсигурен поне за преходния период на излизане на страната от ЕС...

публикувано на 22.06.17 в 14:05

Окончателно: Отпадат знаците, които предупреждават за камери по пътищата

Депутатите премахнаха окончателно знаците, които предупреждават за камери по пътищата. С приетите промени, КАТ имат право да извършват контрол по спазване на правилата за движението с автомобили, оборудвани със средства за аудиозапис и видеозаснемане. Предвижда се и сваляне на регистрационните номера за срок от 6 месеца до 1 година за собственик, чиято..

публикувано на 22.06.17 в 13:44

Ангел Джамбазки: Посещението на Зоран Заев може да се окаже историческо

Посещението на македонския премиер може да се окаже историческо, заяви в предаването "12+3" евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки : Това може да бъде историческо посещение, ако поетите ангажименти от двете страни се изпълнят, ако се сключи договорът за добросъседство между България и Македония, това наистина ще бъде..

публикувано на 22.06.17 в 13:35

Марешки: Законопроектът на "Воля" за мажоритарния вот предлага смислени и прагматични неща

Законопроектът на "Воля" за мажоритарния вот предлага смислени и прагматични неща, заяви в предаването "12+3" лидерът на формацията Веселин Марешки :  Смисълът е да се вкарват смислени и прагматични решения, а не неща, които ще срещнат голяма съпротива, защото са неработещи. Видяхте, че безброй социолози, политолози, математици и всички,..

публикувано на 22.06.17 в 13:07