Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парче от мост на Околовръстния път в София падна върху автомобил

Снимка: БГНЕС

Иван Стоянов пътувал с колата си по столичния булевард „България”, когато върху превозното средство се срутило парче от моста, счупило предното стъкло и смачкало капака на колата, съобщи Нова телевизия, пред която потърпевшият шофьор разказа за инцидента. Той не е пострадал и първоначално не е подал сигнал в полицията, но по-късно размислил и се обадил в районното управление.

Мостът е построен преди повече от 30 години и до момента не му е правен основен ремонт, разказа пред телевизията инж. Васил Начевски от дирекция "Транспортна инфраструктура" в Столичната община, който обеща да се вземат спешни мерки за обезопасяване.

Околовръстното шосе на София е част от републиканската пътна инфраструктура, но за текущи ремонти и поддръжката отговаря Столичната община.

Над 200 мостови съоръжения в страната са в лошо състояние, съобщи преди дни председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Пирин Пенчев. Той направи изказването по повод проверката на АПИ, която установи, че половината тунели от републиканската пътна мрежа крият риск от инциденти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!