От ГЕРБ коментираха, че служебното правителство изземва компетентността на контролните органи

БСП ще огласи позицията си по данните за нарушения при обществени поръчки в понеделник
Теменужка Петкова
Снимка: BGNES / БГНЕС

От ГЕРБ смятат, че с проверките на обществени поръчки служебното правителство взема страна в предизборната кампания.  Според ГЕРБ е притеснително, че не компетентните органи, а правителството прави проверките. Бившият енергиен министър Теменужка Петкова каза, че е работа на Сметната палата, Държавната финансова инспекция и Структурата за одит на евросредствата да правят проверки. Тя допълни, че закъснението при обществени поръчки не е нарушение. Критиката към Агенция "Пътна инфраструктура" за поддръжка на тунели и магистрали издава частни интереси към държавната поддържаща фирма, казаха още от ГЕРБ. Програмата за селските райони пък не е под риск за спиране, успокоиха от партията.

БСП ще огласи позицията си по данните за нарушения при обществени поръчки в понеделник. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова: 

Днес бяха споменати само някои неща твърде кратко и твърде общи. Смятам, че е и професионално, и коректно да изчетем цялото съдържание на доклада и тогава ще го коментираме.

Свързани новини

Премиерът: В девет процедури за обществени поръчки на МО има индикатори за измама

Министър-председателят Огнян Герджиков представи днес резултатите от проверките по министерства, които разпореди още на първото заседание на служебния кабинет. Премиерът възложи изготвянето на аналитични доклади за състоянието на ведомствата с акцент..

обновено на 17.02.17 в 13:11
Димитър Главчев

Димитър Главчев: Няма изненади в резултатите от проверките

Няма изненада в резултатите от проверките , каза в интервю за "Хоризонт за вас" Димитър Главчев , член на Контролната комисия на ГЕРБ. Изискват се продължителни процедури по установяване на факти. Органите, оторизирани да извършват проверките, работят..

публикувано на 17.02.17 в 13:19
Още от категорията

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна със сръбския президент Александър Вучич

Възможностите за развитие на сътрудничеството в областта на икономиката, туризма и инфраструктурата бяха основни теми на срещата на председателя на НС Цвета Караянчева със сръбския президент Александър Вучич, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание...

публикувано на 23.02.18 в 18:25
Теменужка Петкова

Премиерът лично е поискал оставката на министъра на енергетиката и ще я приеме

Енергийният министър  Теменужка Петкова  обяви, че подава оставка, за да няма съмнения при сделката за продажба на активите на чешкото дружество ЧЕЗ в България. В четвъртък чешката компания взе решение да продаде бизнеса си у нас на "Инерком..

обновено на 23.02.18 в 18:14

Владислав Горанов: Актуализация на бюджета на НЗОК не е необходима

Актуализация на бюджета на Националната здравно-осигурителна каса не е необходима. Това е мнението на финансовия министър Владислав Горанов . В писмо до касата, министърът настоява да бъдат уточнени всички сметки и принципите за водене на отчетност:..

публикувано на 23.02.18 в 18:00
За писмото до Путин от Меркел и Макрон бе съобщено, докато двамата европейски лидери бяха в Брюксел за донорска конференция за Сахел.

Меркел и Макрон зоват Путин за примирие в Източна Гута

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон призоваха за незабавно примирие в Източна Гута край Дамаск за доставки на хуманитарна помощ и извършване на евакуация от бунтовническия анклав, където над 400 цивилни бяха убити..

публикувано на 23.02.18 в 17:51

По-изгодно за България е да се увеличат вноските в бюджета на ЕС, смята премиерът

В Брюксел премиерът  Бойко Борисов  заяви, че за България е по-изгодно вноската в бюджета на ЕС да се вдигне:  По-изгодното за България е да се увеличи вноската в бюджета, защото ние сме от тези, които нетно получаваме повече. Но, разбира се, в тази..

публикувано на 23.02.18 в 17:33

Ат. Темелков: Само около 1/4 от администрациите са в системата за електронен оборот на документи

До началото на ноември администрациите трябва да започнат да обменят документи само по електронен път. Досега обаче по-малко от една четвърт от тях са се включили в системата за електронен оборот на документи. Това съобщи председателят на Държавната..

публикувано на 23.02.18 в 17:01

По искане на БСП парламентът ще обсъжда държавната политика в сектор "Ядрена енергетика"

Парламентарната група на "БСП за България" внесе искане за детайлни разисквания за политиката на държавата в областта на ядрената енергетика. Левицата е събрала необходимия брой подписи, с което искането им става задължително.  Обсъждането на..

публикувано на 23.02.18 в 16:56