От ГЕРБ коментираха, че служебното правителство изземва компетентността на контролните органи

БСП ще огласи позицията си по данните за нарушения при обществени поръчки в понеделник

Теменужка Петкова
Снимка: BGNES / БГНЕС

От ГЕРБ смятат, че с проверките на обществени поръчки служебното правителство взема страна в предизборната кампания.  Според ГЕРБ е притеснително, че не компетентните органи, а правителството прави проверките. Бившият енергиен министър Теменужка Петкова каза, че е работа на Сметната палата, Държавната финансова инспекция и Структурата за одит на евросредствата да правят проверки. Тя допълни, че закъснението при обществени поръчки не е нарушение. Критиката към Агенция "Пътна инфраструктура" за поддръжка на тунели и магистрали издава частни интереси към държавната поддържаща фирма, казаха още от ГЕРБ. Програмата за селските райони пък не е под риск за спиране, успокоиха от партията.

БСП ще огласи позицията си по данните за нарушения при обществени поръчки в понеделник. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова: 

Днес бяха споменати само някои неща твърде кратко и твърде общи. Смятам, че е и професионално, и коректно да изчетем цялото съдържание на доклада и тогава ще го коментираме.

print Отпечатай
Свързани новини

Премиерът: В девет процедури за обществени поръчки на МО има индикатори за измама

Министър-председателят Огнян Герджиков представи днес резултатите от проверките по министерства, които разпореди още на първото заседание на служебния кабинет. Премиерът възложи изготвянето на аналитични доклади за състоянието на ведомствата с акцент..

обновено на 17.02.17 в 13:11
Димитър Главчев

Димитър Главчев: Няма изненади в резултатите от проверките

Няма изненада в резултатите от проверките , каза в интервю за "Хоризонт за вас" Димитър Главчев , член на Контролната комисия на ГЕРБ. Изискват се продължителни процедури по установяване на факти. Органите, оторизирани да извършват проверките, работят..

публикувано на 17.02.17 в 13:19
Още от категорията

Меркел: Трябва да увеличим разходите си за отбрана

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Германия трябва да изпълни ангажимента си към НАТО да увеличи разходите за отбрана до 2 процента от БВП: Не става дума за противопоставяне на социалната сигурност и тази, свързана с отбраната. Нашите граждани..

публикувано на 25.02.17 в 15:29

САЩ разглеждат възможността за повторно включване на Северна Корея в терористичния списък

Американското правителство разглежда възможността за повторно включване на Северна Корея в списъка на държавите, които спонсорират тероризма, съобщава японската агенция "Киодо", като цитира дипломатически източници. Причината е информацията, че покушението..

публикувано на 25.02.17 в 15:01

Бинали Йълдъръм откри кампанията на управляващата турска партия за референдума

Турският премиер Бинали Йълдъръм откри официално кампанията на управляващата партия в подкрепа на положителния вот в референдума за промяна на политическата система. Пред поддръжници в спортна зала в Анкара Йълдъръм заяви, че промяната ще направи страната..

публикувано на 25.02.17 в 14:13
Черна гора

Черна гора и "руската следа" в опита за преврат там

Черна гора се надява да стане пълноправен член на НАТО на срещата на Алианса в края на май. В интервю за Ройтерс министърът на външните работи на балканската страна Сърджан Дарманович каза, че е получил уверенията на Вашингтон, че това ще..

публикувано на 25.02.17 в 13:39

Украйна между "евроатлантическото разочарование" и "руската заплаха"

Боеве като тези край град Авдеевка, които взеха десетки жертви в началото на месеца, най-вероятно ще се повторят, прогнозира преподавателят по международни отношения в УНСС Бойко Вълчев : В предизборната обстановка на Запад европейските..

публикувано на 25.02.17 в 12:39
Здравко Попов

Здравко Попов: Въпросът за Европа на няколко скорости не е само икономически

Започна някаква голяма мобилизация и борба за гражданите на Европа, за това какво ще подкрепят те – европеизма на бъдещето на Европа или национализмите на миналото на Европа и в този много голям процес на сблъсък между европеизъм и национализми се..

публикувано на 25.02.17 в 12:06

Илияна Йотова: Трябва постепенно да се пристъпи към отмяна на санкциите срещу Русия

Според вицепрезидента Илияна Йотова , трябва постепенно да се пристъпи към отмяна на санкциите срещу Русия. Пред "Нова телевизия" тя заяви: По същество тази позиция изобщо не се е променила, че тези санкции в крайна сметка не водят до резултатите,..

публикувано на 25.02.17 в 12:02