Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сериозно увеличение на туристическите пътувания на българи в Сърбия

Манастирът "Вратна"
Снимка: Полина Тодорова

24% увеличение на българските туристи в Сърбия и 12% увеличение на нощувките, отбелязват от туристическата борд на западната ни съседка, която участва на туристическото изложение "Ваканция и СПА Експо". 


Българските туристи в Белград са на първо място по многобройност, докато за цяла Сърбия те са на трето място, съобщи Желка Пудар от  Националния туристически борд на Сърбия. По думите ѝ освен в пограничните градове в последните години сънародниците ни пътуват най-често към Белград и във всички посоки на Северна и Западна Сърбия, посещават и зимните курорти:
Българските туристи обичат да изследват нови места и атракции, заинтересовани са от културните паметници, историята и  религията. Сърбия може да предложи атракции за всички възрасти - от семейни почивки до фестивали и концертни прояви. 
На тази туристическа борса всички пакети за празничните дни в България, както и за Новогодишните празници 2018 са договорени. Смятаме, че трябва да отдадем дължимото като важност на този пазар. 
Що се отнася до сръбските туристи в България предпочитанията са основно към  летните ваканции и ски курортите посочи Желка Пудар, като допълни:
България не се рекламира много в Сърбия. Това, което се рекламира у нас, са летни, зимни ваканции и обиколни турове до София. Тези, които пътуват към България, са първо хора от пограничните области, както и от  Белград и Нови Сад и други големи градове.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна