Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Ловеч ще предприеме мерки по обследване и обрушване на опасни скални участъци

Снимка: архив, БГНЕС

Община Ловеч ще предприеме мерки по обследване и обрушване на опасни скални участъци на територията на града,  след като на една от улиците паднаха опасни каменни късове, а на друга се срути подпорна скала. Още на 7 февруари от Областната администрация са разпоредили на кметовете на общините  проверка  на всички скални масиви 

Срутилите се камъни на пътното платно на ул. "Васил Левски" в Ловеч вече са отстранени. От общината съобщиха, че са уведомили областния управител Пенка Николова тъй като скалите са държавна собственост. Тя от своя страна посочи, че за проблемния участък се знае от години и има опасност от нови срутвания. Кметът на Ловеч Корнелия Маринова поясни, че освен обследване и обрушване на опасните скали от общината са предприели мерки и за решаване на проблема със срутилата се подпорна стена на улица "Мадара" в квартал "Вароша":

Незабавно възлагане на проектиране и СМР за обезопасяване на този участък. Това ще отнеме време. Затова и сме затворили за движение този участък от пътя.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна