Николай Денков: Ние няма какво да крием

БГНЕС

Служебният министър на образованието и науката Николай Денков заяви в Брюксел, че не би коментирал поверително писмо на Еврокомисията, ако то не беше изтекло от анонимен източник в медиите. Денков повтори, че в кореспонденцията се говори за "замразени" плащания по програма „Наука и образование за интелигентен растеж“:

Това е вътрешноинституционална кореспонденция и ние нямаше да тръгнем да я коментираме, ако в четвъртък вечерта тя не се беше появила публично. Нямам никакви основания, за да мога да кажа защо е изтекла и как е изтекла. Веднага се появиха коментари защо Министерството на образованието и науката крие нещо. Ние няма какво да крием. Много е важно да се кажат точно фактите. През цялото време съвсем точно коментирах тяхното заключение. И то е, че плащанията са замразени, и ако ние не решим проблемите, ще бъдат спрени.

Към момента от Европейската комисия не потвърждават официално за прието решение за спиране на плащания, тъй като процедурата не е приключила. Министър Денков участва в редовно заседание на Съвета по образование.


print Отпечатай
Още от категорията
Протест на границата с Турция срещу т.нар.

Анкара смята, че властите в България негласно подкрепят блокадата на границата

Вицепремиерът и говорител на правителството в Анкара Нуман Куртулмуш заяви, че блокадата на границата с Турция не е дело на официалната българска държава, но става с дълбоката нейна подкрепа, предаде БГНЕС. По време на предизборното си посещение в югоизточната провинция Газиантеп Куртулмуш изрази възмущението си от инцидентите на границата при Капитан..

публикувано на 25.03.17 в 11:18
Ангела Меркел

Меркел призова за общо решение на бежанската криза

Ангела Меркел отново настоя всички държави от Общността да се ангажират с разрешаването на бежанската криза. Канцлерът на Германия направи това преди началото на срещата на върха за 60-годишнината от подписването на Римските договори. Европа трябва да намери съвместно решение, подчерта Меркел в интервю за италианската телевизия РАИ. В една..

обновено на 25.03.17 в 10:56

Европейският съюз отбелязва 60 години от подписването на Римските договори

Днес в Рим ще се честват тържествено 60 години от подписването на Римските договори, поставили базата на Европейския съюз. Страната ни е  представена от президента Румен Радев . Във връзка честванията, в петък папа Франциск даде аудиенция на държавните глави и правителствени ръководители на държавите от ЕС, като им обърна внимание,..

обновено на 25.03.17 в 10:21
Специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура

Де Мистура не очаква пробив в преговорите за Сирия

Специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура призова Русия, Иран и Турция да свикат нови преговори за прекратяване на огъня възможно най-скоро. В Женева бяха възобновени мирните преговори за Сирия под егидата на ООН. В този пети кръг от преговори са представени най-голям брой участници, както от опозиционните сили, така и от страна на..

публикувано на 25.03.17 в 10:15
Кристиян Керн

Австрия не иска да приема бежанци от Гърция и Италия

Австрийският канцлер Кристиян Керн настоява за разсрочване на споразумението за разпределяне на бежанците. Австрия вече направи много за преодоляването на бежанската криза, заяви Керн в телевизионно интервю, цитиран от австрийската агенция АПА. До сега Австрия не е поела нито един бежанец от Гърция или Италия. Керн освен това не споделя критиките на..

публикувано на 25.03.17 в 10:13
Александър Андреев

Гласоподавателите в чужбина ще попълват декларации в изборните помещения

Българските граждани в чужбина, които искат да гласуват, но не са в списъците, ще трябва да попълват съответните декларации в самите изборни помещения. От Централната избирателна комисия уверяват, че са дали указания на секционните комисии как да не се стига до опашки пред секциите. Заради рекордно големия брой заявления в Германия, където ще има само..

публикувано на 25.03.17 в 08:04

Юнкер: Ако Европейският съюз рухне, ще има нова война на Балканите

Ако Европейският съюз рухне, ще има нова война на Балканите . Тази теза разви в интервю за вестник Файненшъл Таймс председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер . Той изрази възмущение от положителната реакция на Доналд Тръмп на излизането на Великобритания от структурите на Общността. Люксембургският политик призна, че при посещението на..

публикувано на 25.03.17 в 07:57