Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков: Ние няма какво да крием

Снимка: БГНЕС

Служебният министър на образованието и науката Николай Денков заяви в Брюксел, че не би коментирал поверително писмо на Еврокомисията, ако то не беше изтекло от анонимен източник в медиите. Денков повтори, че в кореспонденцията се говори за "замразени" плащания по програма „Наука и образование за интелигентен растеж“:

Това е вътрешноинституционална кореспонденция и ние нямаше да тръгнем да я коментираме, ако в четвъртък вечерта тя не се беше появила публично. Нямам никакви основания, за да мога да кажа защо е изтекла и как е изтекла. Веднага се появиха коментари защо Министерството на образованието и науката крие нещо. Ние няма какво да крием. Много е важно да се кажат точно фактите. През цялото време съвсем точно коментирах тяхното заключение. И то е, че плащанията са замразени, и ако ние не решим проблемите, ще бъдат спрени.

Към момента от Европейската комисия не потвърждават официално за прието решение за спиране на плащания, тъй като процедурата не е приключила. Министър Денков участва в редовно заседание на Съвета по образование.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна