Николай Денков: Ние няма какво да крием

БГНЕС

Служебният министър на образованието и науката Николай Денков заяви в Брюксел, че не би коментирал поверително писмо на Еврокомисията, ако то не беше изтекло от анонимен източник в медиите. Денков повтори, че в кореспонденцията се говори за "замразени" плащания по програма „Наука и образование за интелигентен растеж“:

Това е вътрешноинституционална кореспонденция и ние нямаше да тръгнем да я коментираме, ако в четвъртък вечерта тя не се беше появила публично. Нямам никакви основания, за да мога да кажа защо е изтекла и как е изтекла. Веднага се появиха коментари защо Министерството на образованието и науката крие нещо. Ние няма какво да крием. Много е важно да се кажат точно фактите. През цялото време съвсем точно коментирах тяхното заключение. И то е, че плащанията са замразени, и ако ние не решим проблемите, ще бъдат спрени.

Към момента от Европейската комисия не потвърждават официално за прието решение за спиране на плащания, тъй като процедурата не е приключила. Министър Денков участва в редовно заседание на Съвета по образование.


print Отпечатай
Още от категорията

Правителството на Полша определи като неоснователни обвиненията за заплаха срещу правовата държава

Полша, която е заплашена от безпрецедентни санкции заради спорните реформи в Конституционния си съд, отхвърли критиките и заяви, че спорът е уреден , предаде Франс прес. В отговора си, изпратен в понеделник на Европейската комисия, консервативното правителство отново определи като неоснователни обвиненията за заплаха срещу правовата държава в Полша...

публикувано на 21.02.17 в 09:11

Панчугов: Повечето партии са се фокусирали единствено да съберат традиционната за тях подкрепа

Повечето партии в България са се фокусирали в това единствено да съберат традиционната за тях подкрепа, коментира в „Преди всички“ политологът и лидер на партия "Синьо единство" Христо Панчугов : Много малко от тях се оглеждат в това да се опитват да разширяват базата и начина, по който говорят на избирателите, което всъщност е и голямата..

публикувано на 21.02.17 в 08:42

Изтича срокът за регистрация на кандидатските листи в районните избирателни комисии

До края на деня партия, коалиция или инициативен комитет може да поиска от ЦИК заличаване на регистрацията за участие в предсрочните парламентарни избори. Срокът за регистрация на кандидатските листи в районните избирателни комисии изтича днес в 17 часа.

обновено на 21.02.17 в 08:37
Външните министри на Алжир, Тунис и Египет

Алжир, Египет и Тунис успяха да се договорят за условията за разрешаване на кризата в Либия

Външните министри на Алжир, Египет и Тунис успяха да се договорят за условията за разрешаване на кризата в съседната и за трите държави Либия.  Те се срещнаха в тунизийската столица за двудневни преговори, които в крайна сметка се оказаха успешни.  Срещата завърши с подписването на т.нар. "Тунизийска декларация", която включва 5 основни точки.  Трите..

публикувано на 21.02.17 в 08:10
Доналд Тръмп

Тръмп избра генерал-лейтенант Хърбърт Макмастър за свой нов съветник по националната сигурност

Президентът на САЩ Доналд Тръмп избра генерал-лейтенант Хърбърт Реймънд Макмастър за свой нов съветник по националната сигурност на мястото на отстранения от поста Майкъл Флин . Тръмп направи това съобщение пред журналисти в частния си курортен комплекс Мар-а-лаго в Палм бийч и нарече Макмастър човек със страхотен талант и огромен опит ...

публикувано на 21.02.17 в 08:00
Фрауке Петри

Фрауке Петри от "Алтернатива за Германия" е разговаряла с депутати от партията на Путин

Един от лидерите на крайната десница в Германия - Фрауке Петри , е била в края на миналата седмица в Москва и е разговаряла с руски депутати, включително с висши членове на партията на Владимир Путин "Единна Русия", предаде Асошиейтед прес. От офиса на Петри, която е една от ръководителите на партията "Алтернатива за Германия", съобщиха, че тя е била в..

публикувано на 21.02.17 в 07:49
Франсоа Оланд

Франсоа Оланд: Национализмът не заплашва само Европа

Лидерите на Германия, Франция, Италия и Испания ще се срещнат на 6 март във Версай, за да обсъдят обща позиция за бъдещето на Европейския съюз след напускането на Великобритания. Френският президент Франсоа Оланд покани на срещата германския канцлер Ангела Меркел и премиерите на Испания и Италия Мариано Рахой и Паоло Джентилони . Срещата в Париж ще..

публикувано на 21.02.17 в 07:38