Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Презареди България“ ще се яви на изборите само с антикорупционна програма

Снимка: БГНЕС

Лидерът на Движение „Презареди България“ Николай Бареков представи план за операция „Левски“, с която да бъде ликвидирана корупцията у нас.

Сред предложенията на Николай Бареков са напълно мажоритарни избори, премахване на депутатския имунитет и затвор за лъжливи предизборни обещания и новини. Освен това "Презареди България" ще настоява за образователен ценз за гласуване и получаване на социални помощи и детски надбавки. Бареков предлага още:

Проверка на имуществото на всички политици за десет години назад. Претърпях това нещо, не е страшно. Клетвена декларация от всеки политик, че не притежава дялове в офшорки. Криминално преследване, ако е излъгал за това. Ревизия на целия изтеглен външен дълг, на цялата приватизация, на концесиите и на всички обществени поръчки. Детектор на лъжата по американски образец за всеки политик на изборна длъжност и кандидат за министър.

На тези избори формацията му ще се яви само с антикорупционна програма. Социално-икономически обещания няма да има. Освен едно: поради развитието на технологиите вместо таблет, всеки ученик трябва да получи безплатен айфон. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!