Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Stage4kids с успешно второ издание в Хамбург

Участниците в Stage4kids 2017
Снимка: Martin Zitzlaff

Stage4kids е музикална инициатива на българката Кристина Сандулова, която дава възможност на деца на възраст между 4 и 12 години да стъпят на престижна сцена в германския град Хамбург и да покажат таланта си пред публика. В галаконцерта, който се организира след предварителна селекция, участват солисти и камерни ансамбли, без значение на какви инструменти свирят.


След успешното първо издание на Stage4kids, на 5 февруари 2017 г. се състоя второ, с още повече участници от много страни по света, включително и от България: този път поканените бяха пет - две цигуларки, пианистка и дуо народни певици. Концертът премина в една от най-хубавите зали на Хамбург - Laeiszhalle.

Интересни подробности за детския фестивал разказа председателката на журито - Йоанна Каменарска, концертмайстор на Хамбургската държавна филхармония, в интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт".

Усещането беше, че децата са най-вече тук, за да предадат своята любов към музиката, която е искрена и наистина е част от техните същества, въпреки че те са много малки - сподели цигуларката.

Чуйте цялото интервю в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна