Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силна буря отне живота на двама души в щата Калифорния

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двама души са загинали вследствие на мощната буря, която порази американските щати Калифорния и Орегон. Това съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес. Един човек е станал жертва на токов удар заради повалени електропроводи в района на Лос Анджелис. В град Викторвил бурята превърнала улица в пълноводна река и няколко коли затънали във водата. Един от шофьорите е загинал, а друг бил спасен с хеликоптер от покрива на автомобила си.

Бурята, връхлетяла Калифорния, е била съпътствана от силни ветрове, проливни дъждове и обилни снеговалежи. Очакват се най-обилните валежи в Калифорния за последните шест години. В някои населени места има заповеди за евакуация на жителите, защото се очакват свлачища. Лошото време причини също отмяната или забавянето на стотици полети на летищата в Калифорния. Без ток са останали около 100 хиляди потребители в района на Лос Анджелис.

Сложили сме прегради и мислим, че ще свършат работа, но ако е като предишната буря, свлачището ще премине през барикадите и ще прелее надолу по хълма, обясни мъж, укрепил къщата си срещу очакваните свлачища.

Местните жители се запасяват с хранителни продукти, в случай че лошото време продължи.

Всички се подготвяме, в случай че ситуацията се влоши, обясни жителка на Калифорния.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна