Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карим Белараби вкара гол номер 50 хиляди в Бундеслигата

Белараби (в тъмен екип) отбеляза гол № 50000 в Бундеслигата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Карим Белараби вкара гол номер 50 хиляди в Бундеслигата, след като се разписа в 23-тата минута при победата на "Байер" (Леверкузен) с 3:1 срещу "Аугсбург" в мач от 21-вия кръг на Бундеслигата. Успехът в петък вечер изкачи "аспирините" на осмо място в класирането на германското първенство, докато "Аугсбург" остава 13-и.

Белараби вкара юбилейния гол, след като засече центриране на 17-годишния Кай Хаверц.

Автор на първото попадение в Бундеслигата пък е Тимо Кониецка, който вкара на 24-и август 1963-а година при загубата на "Борусия" (Дортмунд) с 2:3 срещу "Вердер" (Бремен).

Преди Белараби да вкара гол номер 50 хиляди, Гюнтер Нетцер записа 5-хилядния за "Борусия" (Мьонхенгладбах) срещу "Кьолн" през януари 1969-а, а Франк Мил вкара 25-хилядния за "Дортмунд" срещу "Манхайм" през септември 1988-а.

Футболист на "Леверкузен" е попадал и преди в книгата на рекордните - Щефан Байнлих вкара гол номер 35 хиляди в Бундеслигата с попадението си "Дуисбург" през февруари 2000 година.

Мачът в петък вечер пък беше решен от голове на Хавиер Ернандес в 40-ата и 65-ата минута. Единственото попадение за "Аугсбург" вкара Доминик Кор в 60-ата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна