Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторите и "Глас народен" излизат с дясна и консервативна предизборна програма

Петър Москов
Снимка: БГНЕС

Самостоятелен избирателен район "чужбина" и безплатни учебници за учениците до 12 клас са записали в предизборната си програма от коалиция „Реформаторски блок - Глас народен“. Бившият министър на здравеопазването и говорител на РБ Петър Москов определи предизборната програма на формацията като дясна и консервативна. Той очерта програмата в няколко посоки:

Публичната среда се формира от условията на сигурността ни, на образованието, на здравеопазването, на законността и на инфраструктурата. Вторият стълб - защита на предприемачеството, защита на  собствеността, защита от административен произвол. Третият стълб на програмата ни е свързан с формирането на модерен патриотичен идеал.

В програмата на коалицията са заложени още засилване на мажоритарния елемент в избирателната система чрез въвеждане на нулев праг за преференциите, бързина на съдебните производства, по-голяма отчетност на прокуратурата, разкриване на банковите сметки на лица, заемащи висши публични длъжности. За икономическата част от програмата бившият министър на икономиката Божидар Лукарски поясни:

Запазване на сегашната данъчна система, в това число и на плоския данък и противопоставяне на всички политики и предложения, които директно или индиректно носят след себе си покачване на данъците.

Развитие на ски туризма чрез повече лифтове, увеличаване на средствата за туристическа реклама на България и преговори в рамките на Евросъюза за защита на българите, живеещи във Великобритания след Брекзит предлагат още от коалиция „Реформаторски блок - Глас народен“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна