Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жан-Марк Еро: Всеки опит на САЩ да разделят европейците е обречен на провал

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Всеки опит на САЩ да разделят европейците е обречен на провал, заяви френският външен министър Жан-Марк Еро в интервю за вестник „Журнал дю диманш“. Вашингтон няма капацитета да измести ползите, които Европейският съюз предлага на своите членове, смята Еро. По думите му ситуацията с европейското разединение пред възгледите на американския президент Доналд Тръмп се променя,  особено след като той повтаря атаките си срещу Европа.

Пред телевизия Ен Би Си американският сенатор Джон Маккейн заяви, че свободата на пресата е от ключово значение "за запазването на демокрацията" и предупреди, че диктаторите започват с потискане на медиите. Коментарът му бе по повод критиките на Тръмп срещу „медиите, тиражиращи фалшиви новини“, които той нарече „врагове на американците“.

Междувременно в Палм Бийч петима ученици ще бъдат обвинени за това, че са замерили автомобил от кортежа на президента в петък. Дете от местната гимназия признало, че е хвърлило парче дърво, в което са участвали и четирима негови съученици.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени