Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Донка Александрова: Нинова има право да говори така на Антонио Лопес

Лидерът на БСП Корнелия Нинова има правото да говори по този начин – така Донка Александрова, професор по риторика и четвърта в листата на БСП в Пловдив, коментира в предаването "Преди всички" писмото на Нинова до Антонио Лопес от Европейската народна партия: 

Всеки партиен лидер, който иска да участва във властта, има правото да говори от името на неговите избраници. При положение, че на последните избори толкова много, милион и половина, гласуваха за избраника, за посочения от Социалистическата партия, ѝ дава моралното право да говори така. Разбира се, винаги има опоненти, в спора, в битката се ражда истината, стига да има такива аргументи, които да бъдат реални и основателни.

Убедена съм в това, че трябва да се защитава българският интерес и това, което новият президент, господин Радев говореше, че ние трябва да създаваме външната политика в България, а не някой отвън да ни диктува какъв трябва да бъде нашият интерес, каква трябва да бъде нашата политика. Един политик се вижда не само по това какво в момента прави и кого слуша, а в умението му да мечтае и мечтите му да бъдат реални, да предвижда пет, десет, петнадесет години напред какво ще бъде с България. 

На въпроса дали БСП не тръгва с напомпано самочувствие на предстоящите избори, Донка Александрова каза:

Аз съм убедена, че когато тръгваш в бой, трябва да тръгваш с желанието, в убедеността, с твърдата увереност, че отиваш да победиш. Ако не вярващ в победата, не отивай на война. Може би отстрани да изглежда малко напомпано самочувствието на БСП в момента, но аз съм убедена и мисля, че това е реално – повечето от хората, честно мислещите, социално слабите, интелигенцията, ще подкрепят идеите на БСП.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени