Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Водещ сюжет за руските медии е предаденият от депутат от украинската Рада на администрацията на Доналд Тръмп мирен план за Украйна. Изготвеното от украинския депутат Андрей Артеменко предложение включва предаване на Крим на Русия под аренда за период от 30, 50 или 100 години, след което да бъде проведен референдум за окончателния му статут, изтегляне на руските части от Източна Украйна, амнистия за всички, които не са извършили тежки престъпления, както и създаването на фонд за възраждане на Донбас, в който да влизат руските вноски за Крим. За Украйна се предвижда неутрален статус на Украйна. 
Руската Дума разработва законодателни поправки за създаването на черен списък на пътници, които да не бъдат допускани на борда, ако в последните пет години са нарушавали правилата за поведение в самолетите, с което са застрашавали или безопасността на полета, или живота на другите пътници, съобщава "Комерсант".

Гръцките вестници се спират на започващата днес в Брюксел среща на Еврогрупата за Гърция. В. "Етнос" пише, че на нея гръцката страна ще се придържа към "червената линия", а именно, ще каже "да" на компромис за приключване на проверката на нейната спасителна програма, но в същото време няма да приеме повече никакви мерки за икономии. 

Иракските правителствени сили подновиха атаката си срещу Западен Мосул, вторият най-голям град в Ирак и последната важна крепост на организацията "Ислямска държава". "Таймс" извежда на преден план участието на британските специални части в офанзивата в редовете на кюрдските и иракски сили, а "Гардиън" подчертава опасенията на ООН за 650-хилядното цивилно население в града.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени