Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МО отговори на критиките на ГЕРБ, че е позволило увеличаване на военното присъствие на НАТО в Черно море

Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната отговори на критиките на ГЕРБ за това, че е позволило увеличаване военното присъствие на НАТО в акваторията на Черно море. В съобщение министерството на отбраната припомня, че продължава политиката на правителството "Борисов" 2.

В съобщението се припомня, че преди срещата на върха на НАТО във Варшава правителството "Борисов" 2 приема рамкови позиции, които включват и подкрепят мерките на НАТО за адаптирано предно присъствие и по-интензивен график за учения. През февруари 2017 година е било решено да бъде продължен процесът и служебното правителство "Герджиков" продължава да развива принципите на отбранителната политика от предишния кабинет. 

Сега излизат: "Ама ГЕРБ го подписа". Не ги ли е срам, реагира Бойко Борисов и настоя БСП да обясни дали ще следват политиките на ГЕРБ за сигурност и отбрана.

Това ще ни направи вече съюзници. Можем да седнем на една маса и да говорим за управление, ако е така. Аз ли бях оня ден в НАТО? Аз ли бях оня ден в Брюксел? Що за безобразие

Само преди дни пред "Хоризонт" служебният военен министър Стефан Янев припомни, че България остава партньор на НАТО и допълни:

Бойко Борисов би трябвало да знае, защото неговият военен министър е участвал в заседанията на НАТО. Тези решения за взимани тогава. Няма флотилия. Засиленото присъствие на НАТО в Черно море, това са така наречените "мерки за сдържане".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна