Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" Мадрид губи във Валенсия, Роналдо с гол №15

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на "Реал" (Мадрид) загуби визитата си във Валенсия с 1:2 от местния тим в отложен мач от 16-ия кръг в испанската Примера дивисион. Това беше второ поражение за "Реал" от началото на сезона в първенството. Първото беше от Севиля и пак с 1:2. По този начин лидерът "Реал" пропусна да увеличи аванса си пред преследвача Барселона във временното класиране. "Реал" има 52 точки, вечният им враг има 51, но и мач повече. Отборът на "Валенсия" вече е на 13-о място с 26 точки.

Симоне Дзадза откри резултата със страхотен гол. Италианецът матира отбраната с две докосвания в 4-ата минута след центриране на Мунирза 1:0. Само 5 минути по-късно "Местая" отново избухна. Дзадза изведе Нани, а португалецът подаде към Ореляна и той направи 2:0.

Футболистите на "Реал" се хвърлиха в атака в опит поне за реми, но усилията им стигнаха само да направят поражението си почетно. Секунди преди почивката Марсело центрира перфектно в наказателното поле на "Валенсия", а Кристиано Роналдо се извиси над всички, за да засече неспасяемо в мрежата за крайното 2:1. Това беше гол №15 за мегазвездата от началото на сезона в Примера. Лидер сред стрелците е Лео Меси с 19 попадения, а съотборникът му Луис Суарес е с 18.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна