Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ювентус" удари с 2:0 "Порто", "Севиля" спечели с 2:1 срещу "Лестър"

Икер Касияс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на "Ювентус" победи състава на "Порто" с 2:0 като гост в първи осмина-финален мач от Шампионската лига на Европа по футбол.  В 27-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена. Алекс Телес извърши безмислено грубо нарушение срещу Лихщайнер и германският съдия Феликс Брих веднага му показа втори жълт и съответно червен картон. С 10 души за "Порто" стана изключително трудно срещу италианския шампион. И двата гола паднаха след почивката и бяха дело на резерви. Марко Пяца отбеляза в 72-ата минута, след като се възползва от детинска грешка на Лаун от домакините. Защитникът буквално подари топката на Пяца и хърватинът с плътен шут препарира Икер Касияс за 0:1. Само 2 минути по-късно Дани Алвес смълча още веднъж препълнените трибуни на стадион „До Драгао“. Бразилецът спря на гърди отлично меко центриране на Алекс Сандро и хладнокръвно опъна мрежата за 0:2. "Ювентус" е в серия от 9 поредни мача без загуба в Шампионска лига. Италианският шампион не е губил "Порто" в турнира. До този момент двата тима са се изправяли един срещу друг 3 пъти, като в два от случаите успехът е за "Ювентус", а в един двата тима завършват наравно.

В другата среща от сряда вечер "Севиля" победи "Лестър" с 2:1. Головете за испанския тим отбелязаха Пабло Сарабия в 25-ата и Хоакин Кореа в 65-та минути. За гостите от Англия точен бе Джейми Варди в 73-та минута.

Отборът на "Севиля" не е намирал място на четвъртфиналите в най-комерсиалния турнир от 59 години. За последно испанският тим е бил сред най-добрите осем в Европа през сезона 1957/59 година, когато надпреварата носи името Купа на европейските шампиони.

"Лестър" се представя изненадващо добре до този момент в Шампионска лига, въпреки че в английското първенство е сред най-слабите отбори. "Лестър" станаха първи в група с "Порто", ФК "Копенхаген" и "Брюж" и са амбицирани да се превърнат в една от сензациите в Европа през настоящата кампания.

Реваншите на мачовете "Ювентус" - "Порто" и "Лестър" - "Севиля" са на 14-и март.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени