Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Р. Младенов: Държавата трябва да преведе на Пловдив 6 милиона лева

Снимка: БГНЕС

До края на март държавата трябва да преведе на Пловдив 6 милиона лева за изпълнението на проекта "Европейска столица на културата 2019". Това заяви служебният министър на културата Рашко Младенов след среща за графика, по който се реализира програмата с кмета на града Иван Тотев, с представители  на различни институции от областта на културата и на Фондацията "Пловдив 2019". 

Министър Младенов подчерта, че след днешната трета среща по начертания при встъпването му в длъжност "екшън план" за домакинството на Пловдив като европейска столица на културата, ще оформи искане до финансовото министерство за отпускане на средствата. 
Да. Наистина има определени от държавата пари, които трябва да влязат, за да се продължи работата. Първият транш трябва да бъде прехвърлен в края на месец март и усилията, които се искат от мене, е да поискам това да бъде свършено. И аз ще го направя с удоволствие, защото виждам, че много сериозно се работи по въпроса.
Парите са много важни, защото в момента екипът на Фондацията е ангажиран с втория етап от набиране на проекти, а в края на април трябва да се оформят и поканите за сключване на договори, подчерта от своя страна кметът Иван Тотев.
Да започнем разговори с конкретните бенефициенти, за да могат и те да си планират своите дейности.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!