Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вашингтон засега няма да разследва евентуална руска намеса в избирането на Доналд Тръмп

Снимка: уикипедия

Представители на администрацията на Белия дом заявиха, че към момента не предвиждат назначаване на независимо разследване за руската намеса в изборите за президент миналата година. В интервю за телевизия Ей Би Си Сара Сандърс – заместник-говорителят на президента Доналд Тръмп, каза, че преди да се говори за специално разследване, е необходимо комисиите в Конгреса, които работят по случая да приключат работата си.

Към призивите на демократите за специално разследване през уикенда се присъедини и една от ключовите фигури на републиканците. Конгресментът от Калифорния Деръл Айса заяви в петък по Ейч Би Оу, че Главният прокурор Джеф Сешънс би трябвало да назначи специален прокурор, защото самият той е имал основна роля в кампанията на Тръмп.

Сега заместник-говорителят на Белия дом не отговори директно на въпроса дали Сешънс ще стои настрана от работата на ФБР. Сандърс допълни, че ролята на Сешънс ще се обсъжда, след като комисиите по разузнаване в Капитолия представят своите заключения.

Междувременно, сенаторът-републиканец от Арканзас Том Котън заяви за Ен Би Си, че обсъждането на специален прокурор е прибързано.

Няма подозрения за това, че е било извършено престъпление. Няма дори индикации, че в момента тече криминално разследване от ФБР вместо контраразузнавателно разследване, като ФБР провежда постоянно подобни разследвания.

Демократите призовават седмици наред следствието да се поеме от специално назначен неполитически ангажиран прокурор.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени