Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Чикаго" с четвърта поредна победа в НХЛ

Хокеистите на "Чикаго“ постигнаха четвърта поредна победа в НХЛ
Снимка: БТА

"Чикаго" се доближи само на точка от върха в Западната конференция на Националната хокейна лига, след като Артьом Анисимов заби победната шайба при успеха с 4:2 над "Сейнт Луис“.

Той беше точен 5:20 минути преди края, благодарение на което „Чикаго“ спечели четвърти пореден мач и девети от последните си десет в лигата.

Анисимов получи шайбата от Артьоми Панарин в дясно по атаката и я вкара в близкия ъгъл на вратата на Джейк Алън, записвайки 22-рия си гол за сезона.

Танър Киро оформи крайния резултат на празна мрежа само 2.6 секунди преди финалната сирена, а Патрик Кейн и Джонатан Тейвс отбелязаха другите две попадения в полза на „Черните ястреби“.

Кам Аткинсън и Александър Венберг вкараха по два гола за победа на „Кълъмбъс“ с 5:2 над „Ню Йорк Рейнджърс“, благодарение на което "сините" изместиха прекия си съперник от третата позиция в Столичната дивизия на Източната конференция.

„Бостън“ също зае плейофна позиция в Източната конференция, след като победи с 6:3 „Далас“ и се изкачи на трето място в Атлантическата дивизия.

Патрис Бержерон вкара два гола и подаде за трети, а Франк Ватрано, Брад Марчанд, Давид Крейчи и Райън Спуунър довършиха шестата победа в първите седем мача на новия треньор Брус Касиди.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна