Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Началникът на детската травматология на "Пирогов" подаде оставка

Директорът на "Пирогов": Няма да закриваме детската ортопедия

| обновено на 27.02.17 в 17:38
Д-р Атанас Кацаров
Снимка: БГНЕС

Началникът на Клиниката по детската ортопедия и травматология в “Пирогов” д-р Атанас Кацаров е подал оставка, научи "Хоризонт". Още седем души от екипа му също са изразили желание да го последват.

Като основен мотив за оставката си той посочи разформироването на пет места на детската ортопедия, което е опасно за пациентите:
Непрекъснато съм спиран. В последните две години в клиниката, която беше стара клиника от миналия век, създадох нещо, което е супермодерно. В момента ни местят на пет различни места. За мен това е опасно за здравето на пациентите. Да отидат по двама лекари на етаж към съответен травматологичен екип  "Възрастни". Следващата стъпка е да ни причислят към  клиниката. Основната причина съм аз и тъй като аз съм причината, аз напускам. Седем лекари напускат, няколко сестри, няколко санитари, 70 процента от персонала на клиниката в момента. В рамките на следващия месец или два след като видят, че работата е невъзможна, ще напуснат и други, обясни д-р Кацаров.

Новият директор на болница "Пирогов" проф. Асен Балтов съобщи, че клиниката по детска ортопедия и травматология няма да бъде закрита. Малките пациенти временно ще бъдат преместени заради цялостен ремонт в детските отделения. Повод за неговото изявление стана съобщението на началника на клиниката д-р Атанас Кацаров, че подава оставка. Като мотив Кацаров посочва неодобрението си към работата на новия директор, свързано с ремонта на детската ортопедия.
 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!