Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алтернативните методи за обучение в образованието

БНР Новини
Обществото ни се нуждае от промяна, а такъв сложен процес стартира още от ранна детска възраст. Ето защо екипът на „Нашият ден“ тръгна по следите на алтернативните форми за обучение в образованието.
Радослава Георгиева, възпитател по програмата „Заедно в час“ в СУ „Д-р Петър Берон“ в гр. Костинброд, разказа защо е избрала да стане част от програмата и какво е влиянието й върху децата.
Петър Велков, координатор „Обучение и подкрепа на учители“ към Института за прогресивно образование представи иновативната система за обучение по математика JUMP Math. Система, която не променя програмата и материала в училище, а отношението на учителя към децата, както и това на децата към учителя и математиката.
В студиото на „Нашият ден“, писателката Весела Ляхова и Ивелина Атанасова от фондация „Дигиталните деца“ обсъдиха други алтернативни форми, които стоят пред образователната система в България. Какви компетенции са необходими на децата на XXI век и как да бъдат създавани мислещи хора, за да настъпи така желаната промяна? Отговорите на тези и още въпроси, може да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени