Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивска премиера на сборника разкази "Гризли" на Деян Енев

"Гризли" е последния кръг от моя свят...мога да го нарека" траншея", "окоп", от който няма накъде вече да се отстъпва, каза писателят Деян Енев за последната си книга. 

Премиера на книгата "Гризли" от Деян Енев ще се състои в литературен салон Spirt Spirit в клуб "Петното на Роршах"

Книгата ще бъде представена от писателя Недялко Славов

Диалозите в срещата ще бъдат и "за всичко останало, което се нарича български литературен живот". Началото е в 19 часа. Входът е свободен.

Деян Енев споделя:

Сборникът с къси разкази "Гризли" е седемнадесетата ми поред книга. Той може да служи и като наръчник по творческо писане. След толкова книги разбрах – не можеш да направиш сборник само от разкази-шедьоври, както на всички нас, разказвачите, ни се иска. Затова аз избрах за пореден път по-реалистичния вариант. Вътре има осем много добри разказа и двайсет и осем добри, половина от които, четиринайсет, са по-добри от останалите четиринайсет. Читателят, който успее правилно да ги разграничи, според мен заслужава атестат "много добър читател". От тук насетне всичко е в неговите ръце, включително и дебютът му като писател. А специално за ценителите съм включил и две стихотворения в проза. Тази книга ми е много скъпа. В нея, под сивата пепел на възрастта, още проблясват истински живи въглени.

Снимка


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна