Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по разузнаването на САЩ разследва твърденията за връзки между предизборния екип на Тръмп и Русия

Министърът на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс отрече да се е срещал с руски официални лица, за да обсъжда въпроси от предизборната кампания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс заяви, че „никога не се е срещал с руски официални лица, за да обсъжда въпроси от предизборната кампания“.

Изявлението дойде, след като вестник „Вашингтон пост“ разкри, че Сешънс е разговарял с руския посланик Сергей Кисляк на два пъти през юли и през септември - навръх спекулациите за руска намеса в президентските избори.

Публикацията предизвика лидера на демократите в долната камара на Конгреса - Нанси Пелоси, да поиска оставката на Сешънс, защото не е разкрил контактите с руснаците, преди да бъде утвърден на поста.

Представител на Белия дом отхвърли нападките срещу правосъдния министър.

Междувременно Комисията по разузнаването в Долната камара на Конгреса стана поредната институция, наред с подчинените на Сешънс от ФБР, която разследва нерегламентирани връзки на сътрудници на президента Доналд Тръмп с руски представители.

Комисията съобщи, че разследването ще търси отговор включително на въпроса: Дали руските активни мерки включват връзки между Русия и лица, свързани с политически кампании или други граждани на САЩ? Подробните рамки на разследването обаче остават секретни.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени