Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ливърпул" надигра слаб "Арсенал" в Англия

"Ливърпул"-"Арсенал"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Ливърпул" победи "Арсенал" с 3:1 в дербито на 27-ия кръг във Висшата футболна лига на Англия. С успеха мърсисайдци се върнаха на третото място в класирането с 52 точки, докато "Арсенал" е на пета позиция с 50, но и мач по-малко.

Срещата на "Анфийлд" започна отлично за домакините, които отбелязаха първия гол още 9-ата минута, когато Садио Мане пусна остро диагонално центриране по земя от дясното крило и останалият непокрит Роберто Фирмино без никакви проблеми даде аванс на домакините. Играчите на Юрген Клоп продължиха да играят по-добре срещу безидейния в голяма част от мача тим на "Арсенал" и заслужено поведоха с 2:0 в 40-ата минута, когато Фирмино върна услугата на Мане и сенегалецът също се разписа.

На почивката Арсен Венгер пробва да направи промени в играта на тима си и на терена се появи звездата Алексис Санчес, който изненадващо бе останал на резервната скамейка. Чилиецът определено раздвижи играта на лондончани и в 57-мата минута изведе чудесно зад гърба на отбраната на "Ливърпул" Дани Уелбек, който на скорост преодоля Симон Миньоле за 1:2. Въпреки гола, "Арсенал" не успя да създаде повече чисти положения, а домакините на свой ред бяха близо на два пъти до ново попадение чрез Жоел Матип и Дивок Ориги, чийто удар с глава намери гредата. Все пак в първата минута на добавеното време Жоржиньо Вайналдум оформи крайното 3:1, след като Дивок Ориги успя да се отскубне от отбраната на "Арсенал" и да намери непокрития холандец.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна