Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Саркози и Жюпе са обсъдили ситуацията с Фийон

Франсоа Фийон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият френски президент Никола Саркози и бившият френски премиер Ален Жюпе са обсъдили снощи ситуацията с кандидата за президент на партия "Републиканците" Франсоа Фийон. Това съобщи Ройтерс, като се позова на източник, близък с политическата формация.

Да, те проведоха дълги разговори, казал източникът, но не предоставил подробности за дискусията.

Франсоа Фийон се опитва с митинг тази вечер да съживи предизборната си кампания, помрачена от скандала, че е назначил съпругата си на фиктивна държавна служба.

По-рано днес Кристиан Естроси от партия "Републиканците" каза за телевизия Бе Еф Ем, че високопоставени консервативни политици ще предложат в понеделник сутрин алтернативен кандидат за президент на мястото на Франсоа Фийон.

През следващите часове ще предложим инициатива. Нямаме време да дебатираме кой е най-талантлив. Най-лесното нещо очевидно... е човекът, който беше на второ място в предварителните избори и това просто е Ален Жюпе, обясни Естроси.

Ален Жюпе остана на второ място в предварителните избори на "Републиканците" през ноември, на които Фийон победи и стана кандидат за президент на партията, припомня Ройтерс.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна