Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма "масови чистки" в болница "Пирогов", твърдят от лечебното заведение

Снимка: БГНЕС

Десислава Кателиева е освободена от „Пирогов“ заради неспазване Кодекса на труда, съобщиха от лечебното заведение, като уточниха, че д-р Кателиева е била назначена преди една година на допълнителен трудов договор в „Пирогов“, а основният й е с Националната кардиологична болница. 

Освобождаването на д-р Десислава Кателиева от допълнителния договор е заради нарушение на трудовото законодателство, според което тя надвишава разрешения брой работни часове, уточняват от болница "Пирогов". От Спешния институт категорично заявяват, че няма „масови чистки“, а дейността на болницата протича нормално и без напрежение. 

От лечебното заведение отбелязват, че от Министерство на здравеопазването срещат силна ангажираност с проблемите на спешната помощ. Във връзка с това на 28 февруари е подписан и договор между министерствата на здравеопазването и на труда и социалната политика, който осигурява седем милиона лева за създаване на национален център за обучение и квалификация в системата на спешната медицинска помощ. Предстои обучение на близо седем хиляди души, в това число и лекари, медицински сестри, шофьори на линейки и помощен персонал от "Пирогов".

За прекратяването на договора си д-р Кателиева съобщи вчера. Кателиева, която е председател на Асоциацията на работещите в спешната помощ посочи, че  една от причините за решението за освобождаването и е нейното участие в протест в защита на началника на клиниката по детска травматология д-р Атанас Кацаров


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна